Video SmartLab Măgurele produce viziere smart pentru medici

  • SmartLab Măgurele produce, în aceste zile, materiale de protecţie pentru cei aflaţi în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus
  • Vizierele Smart ajung la medicii din Ilfov şi la cei care lucrează cu publicul
  • 50 de viziere fac profesorii cu imprimantele 3D în fiecare săptămână
958 afișări

În Laboratorul Smart de la Institutul de Fizică Atomică din Măgurele, elevii îşi dezvoltă aptitudinile high tech! Cum? Lucrează cu ochelari pentru realitate virtuală, imprimante şi scannere 3D, tablă inteligentă şi 2 roboţi educaţionali multifuncţionali.

De o lună de zile de când s-au închis şcolile, elevii au rămas acasă! Nu şi coordonatorii lor, care muncesc la foc continuu! Lucrează cu imprimantele 3D, care au alt scop acum! Produc materiale de protecţie vitale: viziere pentru cei aflaţi în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus.

Laurenţiu Constantin Dinu, tehnician reţea de calculatoare şi sisteme: Timpul de producţie a unei viziere este foarte, foarte mic folosind imprimarea 3D de la o idee digitală la un produs fizic durează aproximativ o oră şi 30 de minute. Nu este complicat orice model de imprimantă necesită anumiţi parametri de imprimare setaţi pentru un print optim. Operatorul de print ajustează imprimanta cu modelul respectiv şi se realizează nişte teste iar mai apoi se printează modelul dorit, în acest caz viziera.

50 de viziere produc pe săptămână! 40 au ajuns la spitalul Judeţean Ilfov, restul la angajaţii Consiliului Judeţean care lucrează cu publicul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici