Video COVID-ul pe uliţă. Sătean din Valea Doftanei: ”Eu beau 800 de grame de ţuică pe noapte, fiartă şi cu piper! E cel mai bun medicament!”

  • Lumea de la sat e mai retrasă de când a apărut coronavirusul
  • De teamă, bătrânii satului poartă mască de protecţie chiar şi în casă
  • Alţii se tratează cum ştiu ei mai bine: un litru de ţuică fiartă înainte de culcare
2459 afișări

Şotrile, Valea Doftanei, ziua în amiaza mare. Nu vezi nici ţipenie de om pe uliţe. Nici măcar prin curţi! Abia mai trece câte o căruţă pe drumul principal. În rest, linişte. Coronavirusul ţine oamenii în case, cu masca pe faţă! Doamna Maria are 88 de ani şi iese doar cât să îşi ia o pâine! Musai cu declaraţia la ea.

Reporter: A ajuns coronavirusul la dumneavoastră în sat?
Localnică: Nu!
Reporter: Am văzut că purtaţi mască! Purtaţi în fiecare zi?
Localnică:Da, nici nu ies pe poartă fără mască!
Reporter: Vă simţiţi mai în siguranţă aşa?
Localnică: Păi, vorba aia, suntem bătrâni, ne protejăm! Aşa e legea, aşa facem!

Nea Dodă, la cei 65 de ani ai săi, e convins că nu ajunge coronavirusul la el în sat. Chiar dacă ajunge, uite cum se protejează: aproape 1 litru de ţuică de prune pe zi şi multă muncă în curte, la aer curat.

Localnic: ”Noi ne tratăm!  Cu ţuică fiartă de prună naturală şi vă invit pe toţi care aveţi simptome să veniţi la Şotrile! Eu beau 800 de grame pe noapte, fiartă şi cu piper! E cel mai bun medicament!”

Crâşmele din sat sunt pustii, aşa că sătenii îşi iau câte o ladă de bere pe care o beau acasă, cu familia, nu la birt până în crucea nopţii! Sunt mai retraşi de când a apărut coronavirusul, iar când văd un străin pe uliţe, îi întorc repede spatele şi intră în curţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici