Video Industria lentilelor de contact este puternic lovită de COVID-19

  • Vânzările de lentile de contact au scăzut cu 70% în această perioadă
  • De teama infectării cu COVID-19, oamenii poartă mai mult ochelarii
  • Purtătorii de lentile de contact sunt mai predispuşi la infecţii oculare
1360 afișări

Dacă eşti purtător de lentile de contact, poate te-ai întrebat dacă e sigur să le foloseşti în continuare zilele acestea. Specialişti din întreaga lume ne recomandă să nu ne atingem ochii pentru a evita infectarea cu coronavirus. Aşa că, vânzările pentru lentile de contact au scăzut drastic, iar oamenii au revenit la purtarea ochelarilor.

Daniela Uncuţă, octometrist: Din păcate am înregistrat o scădere a cererii pentru lentile de contact din cauza crizei de COVID-19. Am vorbit cu un important producător de lentile de contact care a spus că vânzările au scăzut cu 70% în această perioadă din păcate.

Medicii oftalmologi îţi spun că purtătorii de lentile de contact sunt mai predispuşi la infecţii. Cu toate acestea nu există o legătură între purtarea lentilelor de contact şi infectarea cu coronavirus.

Mihaela Simion, medic oftalmolog: Prin aplicarea lentilelor de contact pacientul este mult mai expus, pentru că odată el îşi pune mâna mult mai des pe ochi, dar la momentul de faţă studii care să arate prezenţa virusului pe lentila nu există.

Laura este purtătoare de lentile de contact, iar din cauza dioptriilor mari nu a putut renunţa ele. A apelat totuşi la nişte lentile de contact de unică folosinţa şi poartă în rest ochelarii cât poartă de des.

Laura Ioniţă, client: Eu port lentile lunare şi atunci riscul de contaminare este mai mare mi s-a recomadat să le folosesc pe cele de unică folosinţă pentru că ele nu necesită curaţare şi riscul de contaminare este mai mic.

Dacă porţi ochelari trebuie să ştii că şi ei trebuie deinfectaţi, însă nu folosi soluţii de dezinfectare prea puternice.

Însă, dacă alegi să foloseşti în continuare lentile de contact trebuie să te speli riguros pe mâini, să foloseşti soluţii care curăţă lentilele în profunzime şi să schimbi cât de des poţi recipientele în care le ţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici