Video Jurnal de salvator| Ştefan Baută, pompier ISU, impresionat de cazul unei fetiţe de 10 ani, cu COVID-19, dusă la spital

  • Ştefan Baută e pompier ISU şi povesteşte cum decurge fiecare tură de intervenţii
  • O fetiţă de 10 ani e cel mai tânăr pacient cu COVID-19 pe care Ştefan l-a dus la spital
  • În ultimele 24 de ore, Ştefan a intervenit la 9 cazuri de pacienţi confirmaţi cu COVID-19
1192 afișări

Pe Ştefan Baută îl ştii de câteva săptămâni. E pompierul de la ISU Bucureşti-Ilfov, care povesteşte cum a decurs fiecare tură de intervenţii pe care a avut-o. De data aceasta a avut 9 misiuni în 24 de ore, dar una l-a impresionat mai tare.

Ştefan a dus la spital o fetiţă de doar 10 ani, care a fost confirmată cu COVID. Şi incredibil i s-a părut că mica pacientă a fost foarte puternică şi le-a dat tuturor curaj.

Ştefan Baută, pompier ISU Bucureşti-Ilfov: ”Fetiţa nu a fost panicată, nu a fost speriată, deoarece mama ei era deja internată în Spitalul Matei Balş şi la domiciliu se afla cu tatăl ei.”

Procedura prin care un pacient infectat cu coronavirus este mutat dintr-un spital obişnuit într-unul COVID nu e deloc simplă. Ştefan explică de ce e nevoie de măsuri speciale de protecţie.

Ştefan Baută, pompier ISU Bucureşti-Ilfov: ”Prin spitale, când te duci să iei un pacient de pe o anumită secţie, ai un traseu pe care trebuie să îl urmezi şi anumite puncte prin care trebuie să treci. Pentru că nu trebuie să iei un pacient confirmat şi să îl scoţi pe uşa unde vin pacienţii la urgenţă.”

Nicio tură de intervenţii nu e simplă. Şi, deşi îşi iubeşte meseria, Ştefan simte nevoie unei pauze. Speră ca, după 15 mai, atunci când o parte dintre restricţii vor fi relaxate, să poată merge într-o scurtă vacanţă, alături de soţia lui.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici