#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Starea de urgenţă le-a adus unora profituri semnificative. Cât au câştigat investitorii de la bursă

  • Unii investitori la Bursa de Valori Bucureşti au câştigat de pe urma crizei
  • Cei care au cumpărat acţiuni la Nuclearelectrica au un câştig de 37%
  • Investitorii care au mizat pe acţiunile BRD au un minus de 7%
3635 afișări

Unii investitori de la bursa din Bucureşti au profitat de criză şi au investit în acţiuni care le-au adus câştiguri semnificative. Cei care au plasat bani în Nuclearelectrica în ultimele şapte săptămâni sunt cei mai norocoşi, arată o analiză a Ziarului Financiar.

„Dacă un investitor, un român, ar fi cumpărat acţiuni ale Nuclearelectrica de 10.000 de lei pe 16 martie, astăzi ar fi avut un câştig de 37%” spune Liviu Popescu, jurnalist Ziarul Financiar.

Impulsul favorabil al acţiunilor Nuclearelectrica se datorează deciziei companiei de a-şi împărţi cu acţionarii o mare parte din profitul raportat în 2019. Acţionarii au fost, astfel, remuneraţi cu dividende consistente.

„Investitorii care au mizat pe acţiuni ale BRD, una dintre cele mai mari bănci din România, au astăzi un minus de 7%” mai spune Liviu Popescu.

Valorile ridicate ale acţiunilor din această perioadă nu sunt însă o garanţie de câştig. Asta pentru că de la începutul anului, Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat un minus de 17%.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici