Video ŞTIRILE OREI 09.00 | 15 aprilie 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00, 15 aprilie 2019

113 afișări

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca, azi, un nou termen al apelului declarat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În acest dosar Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Europarlamentarii vor dezbate, în această după-amiază, la Strasbourg, alături de Comisia Europeană, situaţia respectării principiilor statului de drept în România. Dezbaterea va începe la 18.00, ora României, subiectul fiind al doilea punct pe ordinea de zi a plenului PE.

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de azi, pentru dezbatere şi vot, de la ora 16.00, moţiunea simplă la adresa ministrului Justiţiei, senatorii au amânat de două ori votarea acesteia din lipsă de cvorum. Tot azi se dezbate şi se votează şi moţiunea simplă a USR şi PNL la adresa ministrului Finanţelor, intitulată „Eugen Teodorovici – românii îţi cer să demisionezi!”.

Traian Băsescu a spus că nu ar fi un lucru rău pentru România dacă Laura Codruţa Kovesi ar ajunge la şefia Parchetului UE. Acesta a menţionat însă că rău ar fi dacă, la un an după numire, ea ar deveni inculpată şi ar fi trimisă în judecată, pentru că atunci ar trebui să părăsească funcţia.

Social-democraţii din Finlanda şi partidul naţionalist finlandez se află aproape la egalitate, pe primul loc, în alegerile generale care au avut loc duminică, cu 17,7% şi 17,5% din voturi, au arătat rezultatele finale prezentate de Ministerul de Justiţie, relatează Reuters.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici