Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

160 afișări

Capitala şi 17 judeţe sunt la această oră sub incidenţa unei avertizări cod galben de ninsori viscolite şi depuneri de gheaţă. Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumuri şi autostrăzi din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, iar porturile de la Marea Neagră sunt închise.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă participă azi la şedinţa solemnă a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri. La şedinţa solemnă au fost invitaţi să participe foştii preşedinţi ai României.

CCR dezbate azi pe sesizarea Camerei Deputaţilor cu privire la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public. Sesizarea prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, ieri, că vrea o nouă lege a Educaţiei şi a propus şi un examen de bacalaureat diferenţiat. Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a spus că legea va fi modificată în prima jumătate a anului viitor.

Aproximativ 400.000 de copii sunt în afara sistemului de educaţie, iar violenţa împotriva minorilor este un fenomen larg răspândit în România, anunţă UNICEF. În 2017 au fost raportate peste 15.000 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare a copiilor.

Tragedie în China, unde o explozie a avut loc în această dimineaţă într-o uzină chimică din provincia Hebei, aflată în nordul ţării. Cel puţin 22 de personae au murit, iar alte 22 au fost rănite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici