Video ŞTIRILE OREI 09.00 | 27 mai 2019

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00, 27 mai 2019.

668 afișări

PNL se află pe primul loc la alegerile europarlamentare, cu 26.80%, după numărarea a 96.7% dintre voturile exprimate în ţară, conform rezultatelor provizorii. PNL este urmat de PSD cu 23.39% şi Alianţa 2020 USR PLUS, cu 21.39%. Alianţa 2020 USR PLUS se situează pe primul loc la votul din străinătate, până la momentul transmiterii ştirii.

Partidul Popular European se clasează pe primul loc în cadrul scrutinului europarlamentar, conform rezultatelor provizorii emise de Parlamentul European. PPE, de centru-dreapta, este creditat cu 179 de locuri din totalul de 751 ale Parlamentului European, în scădere faţă de 216 mandate în mandatul actual.

Prezenţa la vot în cadrul alegerilor europarlamentare din perioada 23-26 mai a fost de 50,95%, fiind cea mai ridicată prezenţă la nivelul Uniunii Europene din ultimii 25 de ani, conform informaţiilor emise de Parlamentul European. În România, prezenţa la vot a fost de 49,02%.

Magistraţii instanţei supreme sunt aşteptaţi să pronunţe, azi, o decizie definitivă în dosarul DGASPC Teleorman, în care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Liviu Dragnea a declarat, aseară, că nu se teme de decizia definitivă, precizând că judecătorii sunt supuşi unor presiuni inimaginabile. Liderul PSD a precizat şi că nu are bagajele făcute.

Analistul politic Ion Cristoiu a spus aseară, în cadrul emisiunii Gândurile lui Cristoiu, că, deşi un eşec faţă de scrutinele anterioare, scorul obţinut de PSD la alegerile europarlamentare de duminică este chiar o victorie având în vedere guvernarea dezastruoasă din ultimul timp. Cristoiu a susţinut că liderul partidului, Liviu Dragnea va fi achitat azi de Înalta Curte în dosarul angajărilor fictive.

Teodor Meleşcanu a declarat că şi el a stat la coadă la New York şi a aşteptat 55 de minute să voteze şi niciuna dintre persoanele care era înainte lui la vot nu s-a simţit umilită. Referitor la o posibilă demisie, Ministrul de Externe a precizat că nu are ce să îşi reproşeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici