Video ŞTIRILE OREI 12.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 12.00

69 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, azi, într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că aceasta a făcut presiuni asupra justiţiei, nu are pregătirea necesară şi a lansat şi atacuri la persoană. Şeful statului a solicitat o altă propunere.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunţat, azi, după discuţia cu ministrul Finanţelor, că întâlnirea a fost un eşec, că Eugen Teodorovici a fost inflexibil privind cerinţele primarilor pe buget, fiind vorba de fapt de "o regie pusă la cale de Dragnea şi aplicată de Teodorovici".

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism avertizează că fondurile alocate în proiectul curent de buget nu permit desfăşurarea în condiţii optime a activităţii structurii şi pun în pericol finalizarea cauzelor penale aflate în curs.

Social-democraţii au transmis un mesaj Comisiei Europene, pe Facebook, afirmând că România, ca stat european, nu poate face compromisuri în privinţa dreptului unui proces corect. PSD a precizat că au lovit în statul de drept completurile ilegale de la instanţa supremă.

Administraţia de la Teheran ar fi lansat un al doilea satelit, în pofida criticilor primite din partea Statelor Unite faţă de programul spaţial, conform unor imagini din satelit analizate de specialişti americani, relatează Associated Press.

Prim-ministrul britanic Theresa May va avea o întâlnire în Bruxelles joi cu liderii europeni, în cadrul căreia va încerca să obţină renegocierea acordului pentru Brexit, lucru care ar ajuta-o să obţină susţinerea Parlamentului britanic, relatează BBC şi Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici