Video VIDEO „Gândurile lui Cristoiu”: Avem de-a face cu o confederaţie de state paralele care se bat între ele

Jurnalistul Ion Cristoiu demontează teoria conform căreia doar fostul preşedinte Traian Băsescu avea la dispoziţie o maşinărie de arestări. Jurnalistul a afirmat în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” că fostul premier PSD Victor Ponta avea propria maşinărie cu ajutorul căreia îşi executa adversarii.

8960 afișări

În opinia jurnalistului Ion Cristoiu, informaţiile despre un raport privind cazul Adamescu, referitor la abuzurile din sistemul judiciar din România, făcute publice recent în The Guardian, arată că în interiorul sistemului erau mai multe state paralele.

Ion Cristoiu afirmă că, potrivit documentului, Ponta şi-a folosit maşinăria în combaterea presei nefavorabile.

“Până la a afla conţinutul acestui document, care spun că este zguduitor, eram convins că maşinăria de arestări era numai a lui Traian Băsescu. În maşinăria asta era o singură excepţie, în această concepţie a mea, şi anume cazul Adrian Sârbu, pe care eu l-am urmărit cu mare atenţie, care nu a fost anchetat de DNA, ci de Parchet. Din acest document, care şi citează cazul, se vede în felul următor: şi Ponta avea o maşinărie. (...) Documentul arată cu date cum se constituise acolo, la nivelul lui Ponta, o echipă de radere a adversarilor lui, iar Adamescu era considerat prin România Liberă, un adversar al lui Ponta. România Liberă fusese în prima linie a bătăliei cu Ponta, cu PSD-ul. Trustul lui Adrian Sârbu era considerat în prima linie, nu a fost considerat de stânga, a fost în prima linie a bătăliei cu Ponta. Repet, şocul celui care citeşte acest document este faptul că erai convins că săracul Ponta era aşa, pe undeva... şi o să vedeţi, sunt câteva date foarte importante.”, afirmă Ion Cristoiu.

Jurnalistul arată că Ponta a primit indicaţii precise de la cancelarul german Angela Merkel cum să lupte împotriva corupţiei, indicaţii pe care le-au primit, de altfel, şi Traian Băsescu şi Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu spune că în raportul din 2016 apar şi nişte personaje din Germania care acum critică România şi fac declaraţii în favoarea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Aflăm, pentru prima dată, că la o şedinţă de Consiliu a Uniunii, în care a fost şi Ponta ca premier, el a avut chiar o discuţie cu Merkel în care a primit indicaţii cum să lupte împotriva corupţiei din România, deci, nu numai domnul Iohannis sau Traian Băsescu, ci şi el. Există date precise cu o şedinţă la Guvern unde s-au decis o serie de arestări şi de prăbuşiri, mai ales de trusturi de presă, sub conducerea lui Victor Ponta. Aceasta este principala concluzie a acestui document în care apar şi nişte personaje care, în ultimul timp, vezi Doamne din partea Germaniei, ne toacă, din ăia care fac declaraţii în favoarea lui Kovesi. Iar acum rezultă că făceau parte dintr-o piesă condusă de Merkel de folosire a luptei împotriva corupţiei fie pe Traian Băsescu, fie pe Victor Ponta pentru a-şi executa adversarii”, spune jurnalistul.

Ion Cristoiu nu înţelege de ce acest document nu e dat publicităţii deoarece, în opinia sa, ar arăta că şi liderul PSD, Liviu Dragnea îşi pregăteşte propriul stat paralel. “E un document ... ar putea să-l dea publicităţii, nu înţeleg de ce nu-l dă... ar atrage atenţia că şi Dragnea îşi pregăteşte statul paralel. Eu am îndrăznit să scriu că-şi pregăteşte după ce am luat la cunoştinţă de acest document. Şi am spus: <Stai puţin, înseamnă că şi premierul şi ăştia de la PSD nu sunt chiar aşa de nevinovaţi>”, afirmă jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că sursele acestor informaţii din raport sunt foarte puternice, chiar din anturajul preşedintelui Iohannis, şi că ele devoalează existenţa mai multor state paralele în interiorul sistemului.

“Din câte îmi dau eu seama, unele erau chiar în jurul lui Klaus Iohannis, deci sunt surse foarte puternice. Mi-am dat seama de anumite surse, iar datele sunt date concrete. Întrebarea pe care mi-am pus-o înainte de a lua cunoştinţă de acest document ... repet, Adamescu era de-a lui Traian Băsescu şi cum se explică? Păi explică documentul foarte bine. Adamescu intră în malaxor odată cu fratele lui Traian Băsescu. Noi am avut această imagine că Traian Băsescu comanda totul, nu-i aşa? După ce citeşti documentele, îţi dai seama că în interiorul sistemului erau mai multe state paralele”, spune jurnalistul.

El susţine că aceste state paralele sunt create de grupări din interiorul unor instituţii de forţă precum SRI, DNA, Parchetul General, care acţionau în numele luptei anticorupţie.

“Este greşit să spunem că a fost şi este un singur stat. Sunt mai multe state paralele: în SRI sunt mai multe grupări, nu cred că le stăpâneşte Hellvig, nu ai cum, în Parchet sunt mai multe grupări, în DNA, aşa că foarte multe din lucrurile care nouă ni se păreau ciudate veneau din ideea noastră ca este unul, Iohannis, Traian Băsescu, care e la manete şi nu mişcă nimic. Nu-i adevărat. În numele luptei împotriva corupţiei cam mişcau toţi”, explică Ion Cristoiu.

El spune că aceste state paralele erau adversare şi se lucrau între ele. “Foarte multe lucruri, potrivit acestui document, pe care noi nu le-am înţeles şi nu le înţelegem, vin din existenţa mai multor state paralele care se bat între ele, care se lucrează între ele şi noi credem că e numai unul. Atenţie! Avem de-a face cu o confederaţie de state paralele care se bat”, susţine Ion Cristoiu.

Jurnalistul explică şi de ce acţiunile acestor grupări dădeau rezultate. “De exemplu la DNA ... de ce au făcut cazul Adamescu? Nu am de unde să ştiu că nu era un procuror de partea lui Ponta, da? O să spuneţi: <Dar Kovesi unde era?>. Păi, te puteai duce tu ... eraţi dumneavoastră Kovesi şi venea un procuror şi spunea: <Am un dosar de corupţie al domnului!”. Şi tu spuneai: <Nu!>. Păi cum? Şi, în acel moment, dumneavoastră scriaţi pe Facebook: <Uite, că m-a trimis cutare, cutare>. Şi ea spunea: <foarte corect, anchetează-l>”, explică Ion Cristoiu.

Conform The Guardian, un fost şef al MI6 şi un fost coleg de liberal democrat au folosit ofiţeri de informaţii pensionaţi pentru a aduna informaţii "sensibile" din surse secrete din guvernul român pentru a ajuta un om de afaceri bogat care se confruntă cu acuzaţii de corupţie.

Publicaţia britanică mai scrie că fostul şef al MI6, John Scarlett, prin compania sa privată de intelligence, SC Strategy, a strâns informaţii din surse confidenţiale, inclusiv în biroul preşedintelui României.

Printre acuzaţiile din raport, arată sursa citată, sunt cele legate de modul în care DNA şi serviciile de informaţii au acţionat în cazul Adamescu, fiind menţionate folosirea de probe false sau presiuni asupra martorilor.

Magistraţii în cazul Adamescu au refuzat să accepte raportul lui John Scarlett şi Carlile drept probă.

Emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 24 februarie, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gândul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici