Video Viktor Orban a postat pe Facebook harta Ungariei mari, care includea Transilvania. Românii i-au răspuns: „Nu uitaţi că ne-am parcat armata în Budapesta”

  • Viktor Orban a venit cu o postare controversată pe Facebook, după ce proiectele UDMR au fost respinse în Parlamentul României
  • Viktor Orban a postat pe Facebook o imagine cu un glob cu harta Ungariei mari, în care apare inclusiv Transilvania
  • Reacţia românilor nu a întârziat să apară: Nu uitaţi că ne-am parcat armata în Budapesta
27281 afișări

Premierul Ungariei le-a urat succes la examene elevilor de liceu, cu un mesaj „subtil” pentru România. Viktor Orban a postat pe Facebook o imagine cu un glob pământesc în care apare Ungaria Mare, inclusiv Transilvania. „Un examen istoric. Succes”, a scris premierul ungar. Reacţiile românilor nu au întârziat să apară.

Postarea a strâns peste 1200 de comentarii.

„Nu uitaţi că am parcat armata în Budapesta”, scrie un internaut. 
 
„Globul pământesc al tău trebuie să fie făcut în China”, mai scrie un român.
 
Dacă vrei să te amuzi, iată câteva dintre comentariile aduse de români la postarea premierului ungar:
 
„Domnule Orban, aceasta este România, nu Ungaria, tocmai ai folosit harta greşită!
 
Îmi pare rău colegule, globul tău trebuie să fie făcut în China :)) Ştiu că iubeşti România şi visezi despre munţii ei frumoşi, şi eşti întâmpinat oricând, dar rămâi la realitate :)
 
Memento scurt. Armata română intră la Budapesta: 1919, 1944, 1956. Armata maghiară intră în Bucureşti: niciodată. Scor general: 3-0! Acum du-te să plângi la papa Putin!
 
Şi da, visele sunt frumoase, dar nu în această realitate.
 
Dacă elevii din şcolile tale folosesc globul „acesta” din lume, cu siguranţă că nu vor reuşi examenele de geografie şi ştiinţe sociale!
 
Nu mai visaţi cu ochii deschişi! Transilvania mereu va fi pământ românesc! 
 
Pentru acest post, România ar trebui să interzică intrarea în ţară şi să fie declarată persoană non-grata. Aţi făcut un mare serviciu comunităţii maghiare din România.
 
Transilvania este Romania!!!!
 
Armata română la Budapesta! Nu uita!”, sunt doar câteva din sutele de postări ale românilor supăraţi. 
 
Postarea premierului ungar vine ca un răspuns pentru Românie, după ce proiectele UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi limba maghiară oficială în Ardeal au fost respinse în Parlament.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici