Facebook şi Twitter şterg conturile hackerilor care susţin WikiLeaks

Facebook şi Twitter au şters conturile unor hackeri care au atacat serviciile ce au "abandonat", în opinia lor, WikiLeaks în ultimele zile, relatează Financial Times, în ediţia electronică de joi.

15 afișări
Imaginea articolului Facebook şi Twitter şterg conturile hackerilor care susţin WikiLeaks

Facebook şi Twitter şterg conturile hackerilor care atacă site-urile ce "abandonează" WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Campania cunoscută ca Operation Payback (Operaţiunea Răzbunarea) a folosit reţelele sociale şi camerele de discuţii pentru a-şi coordona atacurile. Atât Facebook, cât şi Twitter au şters conturile care apar sub numele campaniei.

Această decizie riscă însă să fie urmată de acţiuni ale hackerilor activişti.

Operation Payback a citat miercuri Twitter ca potenţială ţintă, pretinzând că site-ul blochează apariţia WikiLeaks în categoria "trending topics", care include temele de discuţie cele mai populare de pe site. Twitter a negat în mod repetat aceste acuzaţii.

WikiLeaks a anunţat într-un comunicat că "nici nu condamnă, nici nu aplaudă aceste atacuri" ale Operation Payback.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici