Alegerile prezidenţiale | Preşedintele AEP: Votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile până la ora 23.59

Constantin Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a declarat, luni, că votul la alegerile prezidenţiale din străinătate se poate prelungi până la ora 23.59, în cazul în care în afara secţiilor se vor afla votanţi şi după ora 21.00.

394 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale | Preşedintele AEP: Votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile până la ora 23.59

Alegerile prezidenţiale | Preşedintele AEP: Votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile până la ora 23.59

„În primul rând, votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile, potrivit legii, orice votare se poate prelungi peste ora 21, putem merge până la ora 23.59. Condiţia este să fie cetăţeni. Preşedintele constată că există cetăţeni în afara secţiei de votare şi atunci stabileşte ora de votare până la 23.59, după care dispune închiderea secţiei de votare. Totul depinde de situaţia efectivă din teren”, a declarat, luni, Constantin Buică, preşedintele AEP.

Potrivit lui Buică, importante nu sunt cozile, ci ca duminică, „la închiderea procesului de votare, să nu fie niciun cetăţean care nu a apucat să voteze”.

Buică precizează că, în prezent, se desfăşoară un proces de instruire a celor care vor folosi tabletele de vot la secţiile din Diaspora.

„Suntem în proces încă de instruire şi dezvoltare a acestor persoane care vor opera în secţiile de votare în străinătate, iar această etapă cade în sarcina Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, şi al nostru, care suntem suportul general pentru organizarea alegerilor”, a mai spus preşedintele AEP.

Potrivit legii, şi la secţiile din ţară, în ziua votului se poate prelungi programul până la ora 23.59 dacă se constată că sunt persoane care doresc să îşi exprime votul.

 
Taguri:
vot,
alegeri,
preşedinte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici