Final de carieră pentru Caroline Wozniacki după ce a fost eliminată de la Australian Open. Sportiva daneză se retrage la doar 29 de ani

Tenismena daneză Caroline Wozniacki (36 WTA), fostă ocupantă a primului loc mondial şi câştigătoare a 30 de titluri WTA, şi-a încheiat cariera, vineri, după ce a fost eliminată în turul al treilea de la Australian Open de tunisiana Ons Jabeur (78 WTA), scor 5-7, 6-3, 5-7.

2067 afișări
Imaginea articolului Final de carieră pentru Caroline Wozniacki după ce a fost eliminată de la Australian Open. Sportiva daneză se retrage la doar 29 de ani

Final de carieră pentru Caroline Wozniacki după ce a fost eliminată de la Australian Open. Sportiva daneză se retrage la doar 29 de ani

Wozniacki, în vârstă de 29 de ani, a anunţat încă de anul trecut că îşi va încheia cariera după Australian Open. La finalul partidei cu Jabeur, daneza s-a arătat mulţumită de prestaţia sa şi de modul în care a luptat.

"Cred că rezultatul de astăzi nu contează atât de mult precum modul în care am luptat şi am dat totul. Mi-am dorit să câştig, am dat tot ce am avut mai bun. Cred că asta reflectă întreaga mea carieră", a spus Wozniacki.

Wozniacki a câştigat 30 de titluri WTA, a ocupat poziţia de lider mondial 71 de săptămâni şi a obţinut peste 35 de milioane de dolari din tenis.

Daneza a ales Australian Open drept ultimul turneu oficial din carieră, Melbourne fiind locul unde a obţinut singurul titlu de Mare Şlem din carieră. Se întâmpla în 2018, când Wozniacki o învingea în finală pe Simona Halep, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Caroline Wozniacki va juca un meci demonstrativ şi în ţara natală, contra americancei Serena Williams, pe 18 mai, în "Royal Arena", din Copenhaga. Sala dispune de o capacitate de 13.000 de locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici