Reacţiile specialiştilor după calificarea Simonei Halep în turul 2 la Australian Open: „Da, e pregătită să ia un Grand Slam pe hard”

Foşti jucători şi jucătoare de tenis au lăudat prestaţia Simonei Halep din primul tur de la Australian Open. Justine Henin sau John McEnroe consideră că românca se poate impune în primul Mare Şlem al anului. Un plus îl reprezintă reluarea colaborării cu Darren Cahill.

1251 afișări
Imaginea articolului Reacţiile specialiştilor după calificarea Simonei Halep în turul 2 la Australian Open: „Da, e pregătită să ia un Grand Slam pe hard”

Sursa FOTO: Profimedia Images

Justine Henin: „Da, Simona este pregătită să ia un Grand Slam pe hard. Sigur, iarba s-a schimbat mult în ultimii ani. Nu se mai joacă pe iarbă la fel ca în urmă cu 15-20 de ani. Pericolul este că uneori devine un pic prea pasivă pe suprafeţele care sunt mai rapide. Până şi terenurile de hard cred că sunt mai lente decât în trecut, deci are timp să-şi organizeze jocul şi să preia controlul punctelor. Pe zgură ştie cum să alunece, ştie cum să joace şi îşi poate schimba ritmul mult, ceea ce o ajută. Cred însă că nici terenurile de hard nu sunt o problemă pentru ea.” .

Mats Wilander: „Terenurile de hard nu sunt aşa rele pentru cineva precum Halep, pentru că înseamnă că va fi recompensată pentru unele lovituri pe care le loveşte, unele care nu fac mare lucru pe alte terenuri. Cred că aici pot deveni arme şi cred că terenurile mai rapide pot transforma şi serviciul ei într-o armă.” .

Alex Corretja: „Simona s-a întors la Darren Cahill. Asta este o veste importantă, pentru că se cunosc foarte bine şi sunt sigur că este o decizie foarte bună. Din câte am văzut, s-a concentrat foarte mult pe sezon şi este o jucătoare cu experienţă, ştie că a fost numărul unu mondial, ştie că a mai câştigat Slam-uri.” .

John McEnroe: „Este evident că exista un parteneriat bun şi nu sunt sigur de ce s-a încheiat sau de ce s-au reunit acum. Cred însă că din punct de vedere al pregătirii fizice nu are probleme, aşa că e vorba de partea mentală şi de confort în cazul ei. Cred că Darren o ajută cu ele. Lucrând cu Darren în televiziune, ştiu că nu era ca şi când nu era în contact cu ea. Cred că încerca să o ajute dar aparent au căzut de acord că ceea ce era nevoie era ca el să revină şi să o facă full-time. Nu aş spune că era inevitabil, dar nu sunt surprins că s-au reunit şi cred că o va ajuta acest lucru.” .

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat, marţi, în turul 2 la Australian Open. A trecut în două seturi, 7-6(5); 6-1, de Jennifer Brady (SUA; 49 WTA). În runda următoare, va da peste Harriet Dart (Marea Britanie; 173 WTA).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici