Numărul staţiilor de încărcare rapidă pentru maşinile electrice a crescut. Tot mai multe puncte de încărcare sunt disponibile

Locurile în care se află staţiile de încărcare rapidă au ajuns la o cotă de 42% din piaţă în 2022, faţă de 25% în 2018. În ceea ce priveşte numărul optim de puncte de încărcare, este recomandat să existe un punct de încărcare la fiecare 10 autoturisme electrice, potrivit Ziarului Financiar.

466 afișări
Imaginea articolului Numărul staţiilor de încărcare rapidă pentru maşinile electrice a crescut. Tot mai multe puncte de încărcare sunt disponibile

Sursa foto: Profimedia

Anul trecut s-a înregistrat o creştere majoră a unităţilor rapide şi ultrarapide de încărcare pentru maşinile electrice şi hibride plug-in. În prezent, la nivel naţional există 1.350 de locuri cu staţii de încărcare, în creştere cu aproape 60% faţă de 2021, potrivit unui studiu Roland Berger.

Circa 30% dintre staţiile noi sunt amplasate în zona spaţiilor de retail din ţară.

Deşi numărul lor creşte, sunt încă prea puţine locuri cu multiple staţii, care să permită încărcarea autoturismelor într-un timp cât mai scurt.

Majoritatea locurilor continuă să opereze o singură staţie, se arată în studiu, doar 25% având două sau mai multe staţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici