Maşinile Google Street View revin de la jumătatea lunii martie în România

Maşinile Google Street View se întorc în România începând cu jumătatea lui martie, iar în următoarele luni ele vor străbate şoselele ţării şi vor vizita peste 120 de localităţi şi drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps.

430 afișări
Imaginea articolului Maşinile Google Street View revin de la jumătatea lunii martie în România

Maşinile Google Street View revin de la jumătatea lunii martie în România

Compania anunţă că preluarea de imagini Street View în România va începe marţi, 15 martie. Maşinile Google Street View vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Harşova, Curtea de Argeş, Iaşi sau Piatra Neamţ, şi până la Orşova, Cluj-Napoca, Vişeu de Sus sau Oradea.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps.

Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile oraşe şi adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal sau fluviul Dunărea.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe din România şi zonele adiacente acestora, precum şi şosele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale şi drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumuseţile ei prin imaginile Street View.

În prezent, Google Maps este disponibil în mai mult de 220 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica. Serviciul este disponibil şi în Google Earth şi aplicaţia Google Maps pentru telefoanele mobile.

Înainte de publicarea imaginilor 360o preluate, acestea sunt procesate cu o tehnologie specială care estompează feţele oamenilor şi plăcuţele de înmatriculare a maşinilor pentru a nu putea fi identificate, iar astfel confidenţialitatea este protejată. Street View oferă o funcţionalitate suplimentară pentru ascunderea detaliilor - feţele oamenilor, maşini, case, etc - care poate fi solicitat prin accesarea butonului „raportează o problemă” din partea dreaptă-jos a imaginilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici