Rolls-Royce a angajat prima femeie preşedinte. Anita Frew, chemată să salveze compania lovită puternic de criza Covid

  • Anita Frew, în vârstă de 63 de ani, a fost numită să conducă producătorul de motoare a cărui vârstă este de 115 ani.
  • Femeia de afaceri scoţiancă are o experienţă de peste 20 de ani ca director de firme listate la Bursa din Londra.
  • Numirea Anitei este un alt impuls pentru reprezentarea femeilor în conducerea celor mai mari companii britanice.
193 afișări
Imaginea articolului Rolls-Royce a angajat prima femeie preşedinte. Anita Frew, chemată să salveze compania lovită puternic de criza Covid

Anita Frew

Anita Frew, 63 de ani, a fost preşedinte al gigantului chimic FTSE 100 Croda International. Înainte, a fost vicepreşedinte al Lloyds Banking Group.

Frew îl urmează la şefie pe Ian Davis, care demisionează după nouă ani de la conducerea celei mai prestigioase companii de inginerie din Marea Britanie.

Frew va primi o un salariu anual de peste jumătate de milion de euro, precum şi 90.000 de euro ca director neexecutiv.
Frew va prelua funcţia de preşedinte pe 1 octombrie.

Director la Rolls, Kevin Smith, a declarat că Frew este un „candidatul remarcabil”, având experienţă vastă în companii mari. Smith a adăugat că „abilităţile şi reputaţia ei cu investitorii şi instituţiile guvernamentale vor fi de nepreţuit”.

Compania se luptă cu scăderea veniturilor, o mare parte din bani venind din service-ul motoarelor de avion. Cum motoarele au stat la sol în ultima vreme, încasările au scăzut dramatic.

Gigantul a pierdut anul trecut 4 miliarde de lire sterline şi a avertizat că recuperarea în 2021 va fi mai lentă decât era de aşteptat, după ce noile valuri ale virusului au condus la mai multe anulări de zboruri.

Rolls a început o restructurare imensă în luna mai a anului trecut - reducând 9.000 de locuri de muncă din 52.000 de angajaţi şi vândând părţi ale companiei în valoare de 2 miliarde de lire sterline.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici