Video Meteo #azi 26 iulie: Maxime de 34 de grade, aer greu de respirat/ Ploi şi descărcări electrice în mai multe regiuni

Vremea va fi azi călduroasă mai ales în vestul si sudul ţării. Maximele vor fi cuprinse între 26 de grade în estul Transilvaniei şi 34 de grade în vestul şi în sud-vestul Olteniei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã va atinge pragul critic de 80 de unitãţi.

1006 afișări

La noapte vor fi descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local la munte, în nord-vest şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile minime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, uşor mai scăzute in depresiuni, unde pot atinge valori de 10 grade.

BUCUREŞTI

În Bucureşti vremea se va menţine călduroasă, cu cer senin si maxime de 32 de grade. După-amiază şi seara cerul va deveni noros iar vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 18 de grade. Sâmbată vremea se menţine călduroasă, iar după-amiază disconfortul termic va fi ridicat. În timpul nopţii se pot semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Duminică vremea ramâne călduroasă, caniculară la orele prânzului, când temperatura maximă va fi de 35 de grade.

LITORAL

Pe litoral cerul va fi variabil iar dupã-amiază şi seara vor fi înnorãri temporare, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime vor fi de 28 de grade, iar cele minime de 20 de grade.

PROGNOZĂ PE URMĂTOARELE 3 ZILE

În următoarele două zile vremea se va menţine cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe arii restrânse va deveni caniculară. După-amiază disconfortul termic va atinge pragul critic de 80 de unitati în vest şi sud. Canicula va persista şi duminică iar după-amiază si seara în jumãtatea de vest a ţãrii şi la munte vor fi averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

 


 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici