Video Meteo #azi 31 mai: Vremea rea continuă/ Ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în aproape toată ţara

Vremea continuă să fie instabilă cel puţin până la începutul săptămânii viitoare, spun meteorologii care au prelungit informarea meteo de vreme rea.

2236 afișări

ÎN ŢARĂ

Vremea continuă să fie instabilă cel puţin până la începutul săptămânii viitoare, spun meteorologii care au prelungit informarea meteo de vreme rea. Potrivit acesteia vor fi averse cu descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Astăzi, maximele termice se vor încadra între 19 şi 29 de grade Celsius. 

La noapte va ploua torenţial mai ales în zonele centrale şi cele sudice, dar şi în zonele montane. Local, cantităţile de apă pot ajunge la 50 de l/mp. În restul ţării cerul va fi noros, va ploua local, iar vântul va sufla moderat. Minimele termice se vor situa între 11 şi 21 de grade. 

BUCUREŞTI

Pentru Capitală meteorologii prognozează o zi cu averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină mai ales în a doua parte a zilei şi la noapte. Cantităţile de apă vor fi însemnate, de până la 50 l/mp. Maxima zilei va fi de 27 de grade, iar minima de 15. Pentru week-end se anunţă vreme tot îinstabilă, cu ploi torenţiale, tunete, fulgere şi vânt cu intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 24-28 de grade. 

LITORAL

Pe litoral, vremea va fi caldă, cu maxime de 26 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza şi seara sunt anunţate ploi în averse. La noapte cerul va fi variabil, mai mult noros, iar minima termică va fi de 17 grade.

PROGNOZĂ URMĂTOARELE 3 ZILE ÎN ŢARĂ

Ploile vor fi prezente şi în acest week-end. Mâine va ploua în toată ţara, excepţie făcând doar sud-estul ţării unde ploile vor fi izolate. Duminică, ploile vor cuprinde şi această zonă iar în sud-vest şi în zona Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă pot depăţi 35 de l/mp. Vântul va lua aspect de vijelie şi va cădea şi grindină. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici