Video ŞTIRILE OREI 20.00 | 1 iulie 2019

MEDIAFAX vă prezintă principalele ştiri ale orei 20.00

256 afișări

Avocatul familiei adoptive a Sorinei a depus, la Secţia de anchetare a magistraţilor, o plângere pe numele procurorului Mihaiela Moraru-Iorga şi al procurorului general Bogdan Licu pentru modul în care au acţionat în cauza privind adopţia fetiţei din Mehedinţi. Mihaiela Moraru Iorga este acuzată ar fi făcut presiuni asupra Ramonei Săcărin la audierea de acum câteva zile.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va avea, mâine, o discuţie cu reprezentanţii actorilor care au protestat duminică în Piaţa Victoriei, pentru a afla ce-i nemulţumeşte. La discuţii va fi invitat şi ministrul Culturii. Aproximativ 250 de artişti au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală, aceştia fiind nemulţumiţi de tăierile bugetare şi de concedierile de la instituţiile de cultură.

73,2% dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale, după rezolvarea contestaţiilor. 459 de elevi au obţinut nota 10 la examen, iar cele mai multe medii au fost cuprinse între 7 şi 7.49 se mai arată în comunicat.

Primăria Capitalei a amplasat 20 de containere anticaniculă în zonele aglomerate ale Bucureştiului, care vor fi deschise începând de marţi, când sunt anunţate temperaturi de 36 de grade Celsius. În aceste spaţii, vor fi disponibile dozatoare cu apă, trusă medicală, aer condiţionat şi dezinfectanţi. Primăria mai anunţă că toate cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei sunt pregătite să acorde asistenţă medicală cetăţenilor.

Preşedintele Consiliului Economic Naţional al Casei Albe, Larry Kudlow, a declarat în cadrul unui interviu pentru Fox News că decizia preşedintelui Trump de a permite vânzările de produse americane către Huawei se aplică doar produselor disponibile la scară largă la nivel mondial. Decizia nu se aplică şi în cazul echipamentelor considerate sensibile iar problemele privind siguranţa naţională rămân de importanţă maximă, a mai spus acesta.

Taguri:
mediafax,
ştiri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici