Vremea se menţine instabilă. Prognoza METEO pentru următoarele trei zile

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi îndeosebi în primele ore, averse şi posibil descãrcãri electrice, pe arii restrânse mai ales în sud-estul ţãrii şi la munte, informează ANM.

739 afișări
Imaginea articolului Vremea se menţine instabilă. Prognoza METEO pentru următoarele trei zile

VREMEA în această noapte şi în zilele următoare. Prognoza în Bucureşti şi în ţară

ÎN BUCUREŞTI

La noapte, cerul va fi temporar noros şi trecãtor vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 7...9 grade.

Joi

Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, iar pe parcursul zilei trecãtor vor fi condiţii pentru ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimã va fi de 9...10 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Vineri

Vremea va deveni caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 9...11 grade.

Sâmbătă

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 10...12 grade.

ÎN ŢARĂ

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi îndeosebi în primele ore, averse şi posibil descãrcãri electrice, pe arii restrânse mai ales în sud-estul ţãrii şi la munte. La altitudini de peste 1800 m, trecãtor vor mai fi posibile şi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, doar pe suprafeţe mici cu intensificãri, în special în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde la rafalã se pot depãşi viteze de 70...80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade pe litoral.

Joi

Vremea va fi uşor instabilã, iar valorile termice vor fi în creştere uşoarã faţã de ziua precedentã devenind apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade. Cerul va fi temporar noros şi mai ales dupã-amiaza şi seara, local, îndeosebi în jumãtatea vesticã a ţãrii, se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice. La munte, în general la altitudini de peste 2000 m, trecãtor vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul ţãrii, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

Vineri

Valorile termice vor continua sã creascã uşor, astfel încât vremea va deveni caldã în sud şi sud-est şi apropiatã de normalul termic în restul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, cu precãdere în cursul dupã-amiezii şi al nopţii, local în vest, nord, centru şi la munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în regiunile vestice şi nord-vestice şi parţial în cele centrale, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, valorile mai ridicate fiind în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

Sâmbătă

Vremea va fi instabilã, iar regimul termic caracterizat de valori uşor mai ridicate decât cele specifice datei în sud-est şi apropiate de acestea în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în a doua parte a zilei şi în orele serii local în zonele de deal şi munte şi pe arii mai restrânse în restul ţãrii, cu o probabilitate mai mare în nord, nord-vest şi în centru. Noaptea, manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala local în regiunile din jumãtatea vesticã a teritoriului şi pe spaţii mai mici în restul zonelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în sud-est, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi în sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici