FinTP Connect este prototipul propus de Allevo pentru conformitatea băncilor cu prevederile directiv

Allevo a dezvoltat alături de clienţi un prototip de soluţie software pentru managementul centralizat al solicitărilor generate de prestatorii de servicii (PISP/AISP) în numele clientului final – FinTP Connect.

Dată fiind apropierea datei de intrare în vigoare a Directivei Serviciilor de Plăţi revizuite (PSD2) – ianuarie 2018, Allevo a dezvoltat alături de clienţi un prototip de soluţie software pentru managementul centralizat al solicitărilor generate de prestatorii de servicii (PISP/AISP) în numele clientului final – FinTP Connect.

Această directivă are ca scop creşterea competitivităţii, inovării şi transparenţei în zona financiară, intensificând totodată atât nivelul de securitate al plăţilor online, cât şi al accesului la conturi şi informaţii. Aceste obiective sunt susţinute de reglementarea unor noi forme instituţionale de plată şi introducerea de noi tipuri de interacţiuni, mandatând deschiderea API-urilor băncilor către terţi: furnizori de servicii de iniţiere plăţi (PISP) sau furnizori de servicii de informaţii conturi (AISP).

Citeşte comunicatul integral la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=11994

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici