„On the roof”, spectacol sub cerul tuturor oportunităţilor

„On the roof”, spectacol sub cerul tuturor oportunităţilor.

„Ideea că, dansând, putem fi mai buni e minunată. Putem exprima foarte multe prin ceea ce ne uneşte ca limbaj, iar dansul asta face. Lucrurile complexe sunt formate din altele mai simple, iar din acestea, dacă le putem înţelege si structura, pot rezulta forme infinite. Dansând pe scena de pe acoperisul TNB, m-a fascinat cerul, iar spectatorii au descoperit la rândul lor această neobisnuită (pentru o sală de teatru) dimensiune pe care îi invit s-o descopere si pe tinerii cu care lucrez acum.

În lucrul meu cu acestia am plecat de la ideea pasului, al unui ‚prim pas’, care mi se pare foarte importantă. Primul pas al copilului mic, apoi primul pas al omului pe lună, iar de aici orice e posibil. Pasul, ca si oricare Miscare-Dansată, este o rupere de simetrii iar mersul: o serie desfaceri si recompuneri ale acestora. Am descoperit de-a lungul timpului, prin mijloace proprii, (ceea ce mi-a luat mult timp si efort), niste chei ale spectacolului coregrafic; iar ceea ce fac eu acum nu este numai să-i învăt niste miscări sau niste feluri de a se mişca, ci mult mai mult decât atât : le dăruiesc ‘de-a gata’ unele dintre aceste chei. Cheia mică descuie poarta mare… deci, în general, atât mintea cât şi talentul” a declarat Gigi Căciuleanu, la conferinţa de presă în care a anunţat un nou proiect, şi anume spectacolul „On the roof”, care va avea premiera pe 27 şi 28 iulie, la sala Amfiteatru de pe acoperişul Teatrului Naţional Bucureşti.
 

Citeşte comuncatul integral la adresa: http://comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=13538

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici