Încă o decizie radicală luată de China, după ce a anulat maratonul de la Wuhan. Noi focare de Covid le dau bătăi de cap asiaticilor

  • Cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă, guvernul chinez a ales o abordare „zero Covid”, pentru a menţine scăzut numărul de infecţii.
  • Maratonul de la Beijing, programat pe 31 octombrie, a fost anulat din pricina noilor focare de Covid din ţară.
  • Este al doilea eveniment sportiv de masă pe care China îl amână în decurs de câteva zile.
1244 afișări
Imaginea articolului Încă o decizie radicală luată de China, după ce a anulat maratonul de la Wuhan. Noi focare de Covid le dau bătăi de cap asiaticilor

A doua măsură radicală luată de China, după ce a anulat maratonul de la Wuhan. Noile focare de Covid le dau bătăi de cap asiaticilor

Maratonul de la Wuhan a fost, de asemenea, anulat cu câteva zile înainte de start. Ambele evenimente, cel de la Beijing şi cel de la Wuhan, ar fi implicat, împreună, peste 50.000 de oameni.

Îngrijorarea cu privire la noile focare este în creştere în China, aflată cu 100 de zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

Comisia Naţională de Sănătate a raportat că ieri au fost detectate alte 35 de infecţii. În vederea Jocurilor, autorităţile chineze au ales o abordare fără compromisuri a noilor cazuri.

De asemenea, autorităţile au anunţat ieri suspendarea călătoriilor în scop turistic în cinci zone în care au fost detectate cazuri, inclusiv Beijing.

Unele oraşe, cum ar fi Lanzhou, au suspendat serviciile de autobuz şi taxi şi au închis site-urile de turism. Recentul val de infecţii are legătură cu o tulpină a variantei Delta, potrivit oficialilor chinezi din domeniul sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici