Adevărul despre vaccinul pentru coronavirus testat în România: "Deocamdată joacă în preliminarii pentru Campionatul Mondial." De unde poate veni salvarea

Cu peste 550.000 de persoane infectate şi 25.000 de oameni morţi, coronavirusul reprezintă cea mai mare ameninţare de pe planetă la ora actuala.

4878 afișări
Imaginea articolului Adevărul despre vaccinul pentru coronavirus testat în România: "Deocamdată joacă în preliminarii pentru Campionatul Mondial." De unde poate veni salvarea

Adevărul despre vaccinul pentru coronavirus testat în România: "Deocamdată joacă în preliminarii pentru Campionaul Mondial" De unde poate veni salvarea

Pandemia coronavirusului produce ravagii peste tot în lume, atât de ordine medicală cât şi materială. Cercetători din toată lumea au pornit într-o cursă contra cronometru pentru găsirea unui antidot, exact ca într-un film de la Hollywood. Chiar şi în România, la Timişoara, sunt speranţe că va fi găsit un remediu, însă China şi SUA se află în stadiul cel mai avansat, scrie Vlad Mixich, expert în politici de sănătate şi membru   al boardului Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă

"Multe întrebări despre tratamente şi vaccinuri contra coronavirusului, impulsionate şi de povestea vaccinului de la Timişoara.
Astăzi există doar 2 (două!) studii clinice pentru un vaccin contra coronavirus: unul în SUA, celălalt în China. Ambele sunt studii care vor include oameni, dar sunt aflate în faza iniţială. Adică sunt abia la început de drum.

Mai există alţi 11 candidaţi potenţiali pentru un vaccin coronavirus, dar toţi sunt studiaţi în condiţii de laborator, deci sunt chiar mai puţin avansaţi decât cele două despre care vorbeam mai sus.

Şi mai sunt alte 26 de posibile soluţii aflate în stadiul de cercetare (unde intră şi studiul echipei de la Oxford, că şi despre acest "vaccin" s-a făcut vorbire în România).

Mult mediatizatul "vaccin" de la Timişoara este în prezent la graniţa dintre aceste două ultime categorii: între stadiul de cercetare şi stadiul de laborator.

Ca să fac o comparaţie: "vaccinul" timişorean joacă deocamdată în faza preliminarilor pentru Campionatul Mondial, cu şanse să ajungă la baraj. După ce ajunge la baraj, şi doar dacă îl câştigă, se va califica la Campionatul Mondial (unde deocamdată sunt calificate doar studiul din SUA şi cel din China). Ca să-l câştige însă trebuie mai întâi să treacă de grupe (studiile de fază 1), apoi să treacă de sferturi şi de semifinale (studiile de fază 2 şi 3). Factual, aşa stau lucrurile.

La capitolul medicamente contra coronavirus există în prezent în studiu 8 posibile soluţii. Orice citiţi pe internet, orice mare vedetă medicală auziţi, adevărul ştiinţific este următorul: pentru fiecare dintre ele avem astăzi încă PREA PUŢINE studii ştiinţifice ca să fim siguri că ele fac mai mult bine, decât rău.

‼️De ce e importantă această subliniere? Pentru că fiecare dintre ele dau efecte adverse serioase, deci dacă le-aţi cumpărat/făcut rost de pe undeva mare atenţie: nu le luaţi de capul vostru, sunt medicamente tari, care vă pot dăuna dacă nu vorbiţi cu un medic înainte.

În general, eu sunt optimist şi cred că vom avea un medicament viabil sau un vaccin bun pentru coronavirus cel târziu până la sfârşitul acestui an. Dar astăzi, nu avem!

Ca o concluzie: există anumiţi oameni de ştiinţă/cercetători, altfel oameni foarte inteligenţi, care încearcă să profite de nevoia noastră de speranţă în contextul epidemiei de coronavirus.
Dar există un număr cel puţin egal de oameni de ştiinţă/cercetători care ştiu că principiul de bază în medicina modernă este: ÎN PRIMUL RÂND, SĂ NU FACI RĂU!",
a postat Vlad Mixich pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici