Adrian Streinu-Cercel confirmă: Italianul s-a aflat în preajma românului contaminat

Tânărul infectat cu coronavirus s-a aflat în aceeaşi incintă cu italianul, în preajma acestuia, a spus Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

1370 afișări
Imaginea articolului Adrian Streinu-Cercel confirmă: Italianul s-a aflat în preajma românului contaminat

Adrian Streinu-Cercel: Italianul s-a aflat în preajma românului contaminat

„Pacientul a avut contact în aceeaşi incintă, deci în hala în care lucrează. Italianul a venit la şeful persoanei, deci a fost în prejma persoanei contaminate”, a declarat Streinu-Cercel, într-un interviu acordat Digi24.

El a mai spus că italianul a plecat cu febră din italia, iar odată ajuns în România s-a simţit mai bine şi a purtat o serie de discuţii de afaceri, întrând astfel în contact cu mai multe persoane. Sâmbătă s-a întors în Italia, unde a făcut din nou febră.

Streinu Cercel a precizat că într-o anchetă epidemiologică este greu să descoperi toate persoanele cu care a intrat în contact cel infectat.

„Este posibil ca cetăţeanul italian să fi infectat şi alte persoane. Niciodată nu îi poţi prinde pe toţi, dar dacă ajungi la un procent de 90%, este foarte bine… Când se face anchetă epidemiologică, este posibil să apară erori, dar, pe măsură ce trece timpul, lucrurile se limpezesc”, a spus managerul Institutului „Matei Balş”.

El a mai declarat că românii ar trebui să îşi ia măsuri de precauţie faţă de gripa obişnuită şi că ar trebui demarată o campanie de informare.

„De gripă văd că nu-i e frică nimănui. Poate că ar trebui ca împreună cu media să pornim o campanie de informare în luna martie, ca lumea să înţeleagă cât de bine este să ne vaccinăm”, a conchis Cercel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici