Agenţia europeană a bolilor solicită măsuri mai stricte împotriva noilor variante de coronavirus

  • Agenţia europeană de epidemie a cerut joi, 21 ianuarie, membrilor săi să fie pregătiţi să ia măsuri mai stricte în „săptămânile următoare” pentru a limita răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului.
607 afișări
Imaginea articolului Agenţia europeană a bolilor solicită măsuri mai stricte împotriva noilor variante de coronavirus

Profimedia

Agenţia europeană de epidemie a cerut joi, 21 ianuarie, membrilor săi să fie pregătiţi să ia măsuri mai stricte în „săptămânile următoare” pentru a limita răspândirea noilor tulpini  ale coronavirusului, nu să le relaxeze pe cel eaflate în vigoare, notează Le Figaro.
 
„Mesajul esenţial este să ne pregătim pentru o escaladare rapidă a stricteţii măsurilor pentru a contracara virusul în săptămânile următoare pentru a păstra capacităţile de asistenţă medicală, precum şi de accelerare a campaniilor de vaccinare,” scrie Centrul de prevenire şi control (ECDC) în nota de actualizare a evaluării riscurilor în UE.
 
La fel ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ECDC îndeamnă în plus aceste guverne să intensifice testarea şi mai ales activitatea de secvenţiere pentru a identifica noile mutaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici