Alexandru Rafila: Campania de informare împotriva COVID-19 nu se ridică la nivelul aşteptărilor

  • Campania de informare împotriva COVID-19 nu se ridică la nivelul aşteptărilor, spune Alexandru Rafila.
  • Alexandru Rafila: Campania nu este empatică şi nu transmite informaţii legate de vaccinul împotriva COVID-19.
  • Medicul militează şi pentru o campanie de combatere a fake-newsului.
1152 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: Campania de informare împotriva COVID-19 nu se ridică la nivelul aşteptărilor

Campania de informare nu se ridică la nivelul aşteptărilor, fiindcă nu este empatică şi nu transmite informaţii legate de vaccinul împotriva COVID-19, spune deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

„Din păcate, campania de informare nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Ea nu este empatică, nu transmite informaţii legate de vaccin şi sper ca acest lucru să se corecteze în perioada următoare, să avem informaţii legate de un calendar de vaccinare coerent, pentru că distribuţia vaccinului va continua până în septembrie. Este clar că trebuie să ajungem la o capacitate de administrare de cel puţin 50.000 de doze pe zi. Sper ca şi alt vaccin să fie autorizat în UE, încât şi medicii de familie să poată contribui la o acoperire vaccinală cât mai bună,” spune  Rafila.

El spune că lipsesc informaţii esenţiale pentru cetăţeni.

Nu discutăm despre compoziţia vaccinului, despre cum acţionează vaccinul, despre ce efecte adverse potenţiale poate produce. Aceste subiecte nu fac parte din campanie de informare. În mod evident, profesioniştii din sănătate trebuie să fie implicaţi într-un număr mai mare. Mai mult, o campanie de informare exclusiv online sau chiar prin televiziune nu ajunge totdeauna la categoriile cele mai vulnerabile. În mediul rural oamenii nu utilizează aceste instrumente informatice. Cred că trebuie să fie găsită o soluţie şi pentru ei. Soluţia e reprezentată de medicii de familie”, adaugă Rafila.

De asemenea, medicul a militat pentru o campanie de combatere a fake-newsului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici