Alte 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud vor ajunge în România

Al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud va ajunge în noaptea de marţi spre miercuri în România cu o aeronavă C-17 Globemaster III. Este vorba de 45 de tone de echipament de protecţie medicală, de la Seul la Bucureşti.

1526 afișări
Imaginea articolului Alte 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud vor ajunge în România

Alte 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud vor ajunge în România

Ministerul Apărării Naţionale a solicitat Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei noi misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală de la Seul la Bucureşti.

Misiunea de zbor, ale cărei costuri sunt acoperite de Statele Unite în sprijinul Guvernului României, este executată cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Echipamentele constau în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecţie, care au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Acesta este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave C-17 Globemaster III, iar folosirea acestei capabilităţi, care este exploatată în comun de ţări NATO şi partenere, pentru misiuni de urgenţă în contextul gestionării pandemiei de coronavirus, a fost o premieră în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic.

Distribuirea echipamentelor de protecţie se va realiza cu transport IGSU şi cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi vor fi distribuite şi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical şi echipajelor aflate în teren.

Coordonarea zborului s-a realizat, din partea României, de Centrul Naţional Militar de Comandă al MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici