Alte 6 persoane care au participat la ştafeta Torţei Olimpice s-au infectat cu Covid-19

Şase persoane care au participat la ştafeta Torţei Olimpice în Japonia au fost diagnosticate cu COVID-19, aducând numărul total de participanţi la eveniment infectaţi cu coronavirus la opt, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters.

576 afișări
Imaginea articolului Alte 6 persoane care au participat la ştafeta Torţei Olimpice s-au infectat cu Covid-19

Sursa foto: Mediafaxfoto

Cele şase persoane, printre care se numără un bărbat în vârsta de 20 de ani şi un altul de 30 de ani, au ajutat la organizarea ştafetei care a trecut prin prefectura sudică Kagoshima pe 27 aprilie.

Toţi au asistat la controlul traficului şi au purtat măşti, trei dintre ei făcând acest lucru în oraşul Amami şi ceilalţi trei în oraşul Kirishima, au spus organizatorii.

La începutul lunii trecute, alte două persoane care au ajutat la organizarea ştafetei torţei de pe insula Shikoku au fost diagnosticate cu COVID-19, inclusiv un ofiţer de poliţie de 30 de ani care a ghidat traficul în prefectura Kagawa.

Autorităţile japoneze sunt hotărâte să protejeze participanţii la jocuri, dar şi populaţia locală, despre care sondajele de opinie au arătat că se opun în mare măsură desfăşurării olimpiadei, din cauza temerilor că evenimentul va duce la mai multe infecţii COVID-19.

Japonia a declarat stare de urgenţă, luna trecută, din cauza COVID-19, în principalele centre urbane din Tokyo, Osaka şi alte două zone, stare de urgenţă care va dura până la 11 mai.

Jocurile Olimpice, amânate cu un an din cauza pandemiei, sunt programate să se înceapă pe 23 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici