Ancheta epidemiologică în cazul adolescentei din Timişoara, infectată cu noul coronavirus: Au fost identificaţi 20 de contacţi ai fetei. Şcoala a fost închisă

  • 20 de persoane au intrat în contact direct cu tânăra de 15 de ani din Timişoara depistată pozitiv cu noul coronavirus
  • Direcţia de Sănătate Publică Timiş recoltează probele de la toate persoanele care au intrat în contact direct cu adolescenta
  • Şcoala unde trei copii s-au îmbolnăvit a fost închisă.
1699 afișări
Imaginea articolului Ancheta epidemiologică în cazul adolescentei din Timişoara, infectată cu noul coronavirus: Au fost identificaţi 20 de contacţi ai fetei. Şcoala a fost închisă

Sursa: Profimedia Images

Potrivit unei informări transmise de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), ca urmare anchetei epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş au fost identificaţi 20 de contacţi apropiaţi ai tinerei de 15 ani, depistata pozitiv cu noul coronavirus COVID-19.

„La această oră, personalul de specialitate al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş se află pe teren pentru recoltarea probelor. În funcţie de evoluţia situaţiei, ancheta epidemiologică va fi extinsă”, se arată în informare.

În România sunt 13 cazuri de infectare cu noul coronavirus, unul dintre cazuri fiind cel al unei adolescente de 15 ani din Timişoara, care studiază în aceeaşi unitate de învăţământ cu ceilalţi doi tineri de 16 ani din oraş, confirmaţi ca purtători ai virusului, dar într-o altă clasă.

În aceste condiţii, şcoala a fost închisă. „La acest moment cursurile instituţiei de învăţământ sunt suspendate până pe 11 martie, urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie, comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici