Angela Merkel a primit prima doză de vaccin AstraZeneca. Cum arată certificatul de imunizare al cancelarului german

  • Angela Merkel a primit vineri o primă doză de vaccin anti-Covid produs de laboratorul anglo-suedez AstraZeneca.
  • premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat şi ekl anti-Covid tot cu serul produs de AstraZeneca.
1795 afișări
Imaginea articolului Angela Merkel a primit prima doză de vaccin AstraZeneca. Cum arată certificatul de imunizare al cancelarului german

Angela Merkel a primit prima doză de vaccin AstraZeneca

Angela Merkel a primit vineri o primă doză de vaccin anti-Covid produs de laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului german, potrivit Le Fiagro.
 
„Sunt fericită că astăzi am primit prima mea doză de vaccin  AstraZeneca”, a spus cancelarul german, citată într-un tweet al ministrul Sănătăţii, Steffen Seibert, care arată şi certificatul de vaccinare. „Vaccinarea este cheia ieşirii din pandemie”, a spus Merkel.
 
„Mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare - şi tuturor celor care s-au vaccinaţi”, a adaugat angela Merkel.
 
Cancelarul în vârstă de 66 de ani intră în categoria de vârstă a publicului eligibil pentru vaccinare cu serul anglo-suedez. Acest vaccin anti-Covid, a cărui utilizare a fost suspendată, temporar, la mijlocul lunii martie, este recomandat în Germania doar celor cu vârsta peste 60 de ani, din cauza cazurilor de tromboză apărute în Europa. 
 
Începând cu 2 aprilie, în Germania au fost raportate 42 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală după vaccinarea AstraZeneca. În 35 de cazuri, sunt femei cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani şi 8 persoane au murit.
 
Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a primit, de asemenea, o primă doză din acest vaccin la începutul acestei luni. 
Aproximativ 15,3 milioane de persoane din Germania primiseră până vineri cel puţin o doză de vaccin Covid-19.
 
În urmă cu o lună, premierul britanic Boris Johnson s-a vaccinat cu o primă doză de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca.
 
”Nu am simţit practic nimic,” declara Boris Johnson în vârstă de 56 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici