ANP impune noi măsuri de protecţie, de teama coronavirusului. Condiţiile în care se vor efectua vizitele în penitenciare

  • Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a decis noi măsuri de protecţie a personalului şi a deţinuţilor, în contextul coronavirusului.
  • Nu mai permit vizita rudelor care au simptome de afecţiuni respiratorii.
  • Cei care au fost în zone contaminate vor amâna vizita la penitenciar.
322 afișări
Imaginea articolului ANP impune noi măsuri de protecţie, de teama coronavirusului. Condiţiile în care se vor efectua vizitele în penitenciare

ANP impune noi măsuri de protecţie, de teama coronavirusului. Condiţiile în care se vor efectua vizitele în penitenciare

Potrivit unui comunicat transmis duminică, ANP solicită rudelor deţinuţilor care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie, în afara României, în ţări care au fost confirmate infectări cu COVID-19, precum şi celor care au cunoştinţă că ar fi intrat în contact cu persoane care au tranzitat sau au călătorit, în aceeaşi perioadă, în ţări unde s-a confirmat infectarea cu noul coronavirus, să amâne, pe cât posibil, vizita la persoana aflată în penitenciar.

De asemenea, ANP transmite că persoanele care merg în vizită la penitenciar şi au febră, tuşesc, au dificultăţi respiratorii dureri musculare sau stări de oboseală nu vor avea acces la persoane aflate în detenţie.

„În situaţia imposibilităţii amânării vizitei, din motive obiective, persoanele care se află într-una din situaţiile anterior menţionate sunt rugate să se prezinte la Direcţiile de Sănătate Publică competente, accesul în unităţile de detenţie realizându-se doar pe baza unui aviz medical de specialitate, care să infirme existenţa unui eventual risc şi care să ateste că starea de sănătate le permite interacţiunea cu alte persoane”, anunţă ANP.

ANP precizează că aceste măsuri au caracter temporar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici