ANP nu mai lasă vizitatorii cu afecţiuni respiratorii la deţinuţi, nici dacă au aviz medical

  • Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, luni, că nu mai permite accesul vizitatorilor la deţinuţi în cazul în care au fost în ţări unde este coronavirus.
  • Totodată, nici cei care intrat în contact cu persoane bolnave sau au afecţiuni respiratorii nu vor mai fi lăsaţi să viziteze deţinuti.
  • Astfel, ANP se aliniază deciziei luate la nivel naţional.
282 afișări
Imaginea articolului ANP nu mai lasă vizitatorii cu afecţiuni respiratorii la deţinuţi, nici dacă au aviz medical

ANP nu mai lasă vizitatorii cu afecţiuni respiratorii la deţinuţi

ANP anunţă că dat fiind contextul epidemiologic generat de răspândirea noului coronavirus inclusiv pe teritoriul României, precum şi pentru a veni cu noi măsuri de prevenţie, vizitele la deţinuţi vor ţine cont de anumite reguli.

Astfel, este interzis accesul la deţinuţi a rudelor care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie, în afara teritoriului României, în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19, precum şi a celor care au cunoştinţă că ar fi intrat în contact cu persoane care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie, în afara teritoriului României, în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19.

De asemenea, se interzice accesul celor care au febră, tuşesc sau au dificultăţi respiratorii, dureri musculare sau stări de oboseală.

În cazul în care şi-au programat sau intenţionează să se programeze pentru vizitarea unor persoane private de libertate, „nu li se va permite accesul în unităţile penitenciare”, spun reprezentanţii ANP.

Măsurile sunt mult mai stricte decât cele anunţate duminică, atunci cânt ANP a spus că în situaţia imposibilităţii amânării vizitei, din motive obiective, rudele rudele deţinuţilor ar fi putut să se prezinte la Direcţiile de Sănătate Publică competente, de unde să obţină un aviz medical de specialitate, care să infirme existenţa unui eventual risc şi care să ateste că starea de sănătate le permite interacţiunea cu alte persoane.

Aceştia fac apel la înţelegere şi la conştientizarea importanţei aplicării măsurilor de prevenţie, atât pentru protecţia deţinuţilor, a angajaţilor unităţilor penitenciare, cât şi a vizitatorilor.

ANP subliniază caracterul temporar al acestei situaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici