Video Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii: motivul pentru care România nu testează la capacitate maximă

  • Ministrul Sănătăţii a explicat de ce în România nu se testează la o capacitate maximă
  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: ”Avem o capacitate de testare de 4.890 de teste ale aparatului, dar testam în jur de 3.700 - 3.800 fiindcă nu toate echipele au aceeaşi pregătire”
5462 afișări

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut precizări în legătură cu capacitatea de testare. 

”Avem o capacitate de testare de 4.890 de teste ale aparatului, dar testam în jur de 3.700 - 3.800 fiindcă nu toate echipele au aceeaşi pregătire”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În toată ţara există 55 de puncte testare pentru coronavirus. 

Sunt suficiente în masura în care avem teste din anchetă şi ne vin numărul de teste. Clujul, de exemplu, face o mie de teste. Nu completează cele o mie de teste, mai ducem de la Deva şi mai ducem de la Suceava. Sunt destule centre în condiţiile în care avem testele pe care le avem”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a explicat că dacă recoltările vor da un răspuns în 24 de ore, în aceste condiţii România are o capacitate maximă de testare. 

”În măsura în care anchetele epidemiologice vor desfaşura alte colaterale care pot recolta mai multe teste, atunci vom avea şi mai multe teste. În condiţiile în care am extins testarea la orice infecţie respiratorie acută, severă sau respiratorie inferioară fără să aibă legatură cu infecţiile de Covid şi fără să aibă legatură cu vreo zonă de risc, am extins la tot ce înseamnă persoane instituţionalizate, la tot ce înseamnă personalul medical din prima linie şi intenţionăm să facem şi periodic la personal medical, la şapte zile cei care sunt negativi sau ori de cate ori este simptomatologie. În măsura în care aceste recoltări sunt preluate şi avem un răspuns în cel mult 24 de ore, atunci consideram că avem o capacitate de testare suficientă. În măsura în care aceste teste vor trebui să aştepte un rezultat mai mult de 48 de ore, însemnă că trebuie să mai facem”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici