Aparatele pentru teste rapide pentru Covid-19 ale americanilor există şi în România | VIDEO

  • România are în jur de 30-40 de linii de testare de acurateţe ridicată pentru Covid-19
  • Compania care fabrică aparatele a început producerea de cartuşe pentru SUA
  • Există deja la nivel mondial 23.000 de aparate de testare produse de americani
2868 afișări
Imaginea articolului Aparatele pentru teste rapide pentru Covid-19 ale americanilor există şi în România | VIDEO

Sursa foto: Profimedia

România are posibilitatea să facă teste rapide de înaltă calitate pentru noul coronavirus, graţie unor aparate pe care le avem deja pentru depistarea tuberculozei sau a HIV. Avem in jur de 30-40  de astfel de aparate în ţară, în reţeaua TB sau spitale de boli infecţioase, produse de o companie americană care a primit autorizaţie să livreze teste în SUA. Fondatorul companiei îţi explică avantajul acestor teste.

„Rezultatele vor fi disponibile mult mai repede, şi asta înseamnă că pacienţii vor putea fi trataţi mult mai repede corect. Se va stabili cine este izolat, cine are nevoie de antibiotice, cine nu are nevoie de antibiotice”, spune David Persing, director medical Cephaid.

Cercetătorul îţi spune şi cum funcţionează testul rapid.

„Iei o probă, o pui în acest cartuş pe care l-am creat, şi în 45 de minute ai rezultatul”, mai spune Persing.

Pentru acest tip de teste nu este nevoie de personal cu înaltă calificare, mai spun dezvoltatorii americani. Rămâne de văzut dacă vor reuşi să producă suficient pentru a furniza teste pentru toate cele 23.000 de aparate de testare pe care le au în întreaga lume. Dacă va fi posibil, mii de vieţi ar putea fi salvate.

„Este pentru prima oară când avem această posibilitate la nivel mondial. În China nu au avut această posibilitate, au fost nevoiţi să presupună ce area pacientul, în moemntul în care a venit”, adaugă cercetătorul.

Americanii au intrat într-o luptă contracronometru cu noul coronavirus. Spitalele sunt copleşite de numărul de bolnavi, nu sunt suficiente teste, iar personalul nu are echipamente de protecţie.

Americanii au făcut până acum aproape 66.000 de teste, dintre care peste 26.000 au fost pozitive.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici