AstraZeneca spune că a furnizat date complete pentru aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului

AstraZeneca spune că a trimis date complete pentru a solicita autorizaţia condiţionată de introducere pe piaţă de la Agenţia Europeană a Medicamentului pentru vaccinul împotriva COVID-19, dar autoritatea de reglementare a transmis că are nevoie de mai multe informaţii pentru aprobare.

908 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca spune că a furnizat date complete pentru aprobarea Agenţiei Europene a Medicamentului

Un oficial al Agenţiei Europene a Medicamentului a declarat la începutul săptămânii că este nevoie de mai multe date şi că AstraZeneca nu a oferit suficiente detalii pentru a primi o licenţă condiţionată de comercializare pentru vaccinul pe care l-a dezvoltat cu Universitatea Oxford.

„Putem confirma că am trimis un pachet complet de date pentru a cerere autorizare condiţionată de introducere pe piaţă pentru vaccinul AstraZeneca COVID-19 către Agenţia Europeană a Medicamentului”, a precizat pentru Reuters un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

Agenţia Europeană a Medicamentului a precizat că încă nu are suficiente informaţii pentru a evalua vaccinul, care a fost aprobată pentru utilizare de urgenţă în Marea Britanie miercuri.

„Cel mai recent pachet clinic a fost primit pe 21 decembrie şi este în prezent evaluat”, a declarat Agenţia Europeană a Medicamentului într-un comunicat.

„Informaţii ştiinţifice suplimentare despre aspecte legate de calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului sunt considerate necesare pentru a susţine rigoarea necesară pentru o autorizaţie condiţionată de introducere pe piaţă"

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici