Australia nu va face obligatorie vaccinarea la COVID-19

  • Prim-ministrul australian, Scott Morrison, a declarat că vaccinul la COVID-19 nu va fi obligatoriu
  • Iniţial, acesta anunţase că Australia este aproape de un acord care să asigure dozele gratis pentru fiecare cetăţean
  • Declaraţiile experţilor în sănătate le-au determinat pe autorităţi să schimbe strategia
649 afișări
Imaginea articolului Australia nu va face obligatorie vaccinarea la COVID-19

Australia nu va face obligatorie vaccinarea la COVID-19

Prim-ministrul australian, Scott Morrison, s-a răzgândit după ce, iniţial, sugerase că vaccinarea contra coroanvirusului ar putea deveni obligatorie. Oficialul a clarificat totul şi a declarat că "nu există vaccinuri obligatorii în Australia", informează BBC.

Decizia vine în contextul în care Australia a anunţat că este aproape de un acord care va asigura doze gratis pentru fiecare cetăţean australian. Autorităţile spuneau că doar persoanele cu anumite condiţii medicale nu se vor vaccina, însă temerile experţilor medicali au făcut ca măsura să fie schimbată.

Totuşi, ministrul sănătăţii din Australia crede că cei care vor călători în ţară, inclusiv australienii care se întorc acasă, ar trebui să primească vaccinul, dacă experţii medicali consideră asta.

Acordul pentru vaccin al Australiei

Guvernul australian a anunţat că a semnat un acord de intenţie cu compania farmaceutică AstraZeneca, dar şi cu Universitatea din Oxford, pentru fabricarea a milioane de doze.

Scott Morrison declara, la acea vreme, că testele au fost un succes, iar ţara sa va reuşi să producă 25 de milioane de doze pentru australieni. "Vorbim de o pandemie care a distrus economia globală şi a omorât mulţi oameni, inclusiv peste 400 în Australia. Plănuim ca 95% din populaţie să fie vaccinată", a spus acesta.

În scrisoarea sa de clarificare, prim-ministrul a spus: "Vaccinul nu este obligatoriu, dar trebuie să existe încurajări din partea autorităţilor şi măsuri care să ridice rata lui de acceptare în rândul oamenilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici