Austria a anunţat că va folosi vaccinul Sputnik V anti-Covid, doar dacă îndeplineşte o singură condiţie

  • Austria a purtat discuţii cu Rusia pentru a cumpăra un milion de doze de vaccin.
  • Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care administrează vaccinul Sputnik V.
3172 afișări
Imaginea articolului Austria a anunţat că va folosi vaccinul Sputnik V anti-Covid, doar dacă îndeplineşte o singură condiţie

Foto: Profimedia

Austria va folosi vaccinul rus Sputnik V împotriva coronavirusului doar după ce Agenţia Europeană a Medicamentului îl va aproba, a declarat luni cancelarul Sebastian Kurz, pe fondul nemulţumirii populaţiei faţă de ritmul lent în care se desfăşoară campania de vaccinăre.
 
Austria a purtat discuţii cu Rusia pentru a cumpăra un milion de doze de vaccin, iar Kurz a spus pe 31 martie că urma să plaseze comanda. Dar nu s-a întâmplat aşa.
 
"Sperăm că va fi aprobat rapid de EMA, deoarece fiecare doză suplimentară de vaccin ne ajută să salvăm vieţi", a declarat Kurz, citat de Reuters..
 
Până acum, Ungaria este singura ţară din Uniunea Europeană care administrează vaccinul Sputnik V.
 
Rusia a aprobat vaccinul Sputnik V în august anul trecut, fără a aştepta rezultatele complete ale studiilor.
 
Oamenii de ştiinţă au spus că serul are o eficienţă de 92% în combaterea COVID-19, pe baza rezultatelor studiilor efectuate în stadiul târziu, publicate în revista medicală ”The Lancet,” în luna februarie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici