Autorităţile din Franţa pregătesc un lockdown pentru Paris după ce incidenţa a depăşit 4 la mie

Guvernul francez va impune restricţii mai dure pentru unele regiuni, inclusiv Paris, din acest weekend pentru a contracara răspândirea accelerată a infecţiilor cu COVID-19, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt Gabriel Attal, după o şedinţă de cabinet, relatează France24.

970 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Franţa pregătesc un lockdown pentru Paris după ce incidenţa a depăşit 4 la mie

Autorităţile din Franţa pregătesc un lockdown pentru Paris după ce incidenţa a depăşit 4 la mie

Anunţul deschide calea pentru noi restricţii în regiunea Parisului, unde secţiile de terapie intensivă sunt pline, iar sistemul spitalului este la limită.

Pariusul are o incidenţă de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori/ 4 la mie.

Attal a declarat că noile măsuri pentru Paris ar putea include o formă de carantină.

Preşedintele Emmanuel Macron spera că camapnia de vaccinare ar putea preveni un nou val de pandemie declanşat de variante mai contagioase şi ar putea împiedica Franţa să recurgă la mai multe măsuri care riscă să încetinească economia. Această abordare este acum testată. Lansarea campaniei de vaccinare a fost încetinită de un proces greoi de achiziţie al Uniuniunii Europeane, dificultăţi de aprovizionare, scepticism public şi, mai recent, suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca.

Noile restricţii vor fi anunţate de premierul Franţei, joi. Acestea nu vor include închiderea şcolilor, a spus Attal.

Şi în România situaţia paturilot ATI din Capitală este critică. Numărul de cazuri în Bucureşti este în creştere fiind înregistrate astăzi peste 1200 de cazuri. Rata de incidenţă din Bucureşti este peste cea din Paris fiind de 4,49 la mie faţă de puţin peste 4 în Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici