Avertismentul unui expert imunolog: Câte minute suntem în siguranţă faţă de COVID 19. Toate CIFRELE pentru coronavirus

  • Erin Bromage este profesor imunolog la Universitatea din Massachusets
  • Acesta a explicat cel mai important factor în ecuaţia expunerii la COVID-19 este timpul
  • Cu cât ne expunem mai puţin în activităţile zilnice, cu atât reducem şansele de a lua coronavirus
8657 afișări
Imaginea articolului Avertismentul unui expert imunolog: Câte minute suntem în siguranţă faţă de COVID 19. Toate CIFRELE pentru coronavirus

Avertismentul unui expert imunolog: Câte minute suntem în siguranţă faţă de COVID 19. Toate CIFRELE pentru coronavirus

Erin Bromage, este un imunolog din SUA, profesor la Universitatea din Massachusets care a publicat recent pe blogul său un articol în care explică faptul că timpul este foarte important în ecuaţia infectării cu COVID-19.

Acesta spune că timpul este mai important decât celelelate măsuri de precauţie binecunoscute. Cu cît creşte timpul petrecut într-un loc unde există COVID-19 cu atât creşte riscul de infectare, spune Bromage.

Ecuaţia lui Bromage arată astfel: Infectare=Expunere la Virus X Timp.

”Cu cât petreci mai mult timp în acel mediu - deci minute sau ore în interior - cu cât mai mult virus respiri, cu atât se poate acumula şi apoi se poate stabili infecţia”, a spus Bromage. "Deci este întotdeauna un echilibru al expunerii şi al timpului. Dacă obţineţi un nivel ridicat de expunere, este un timp scurt (până la infecţie şi dacă obţineţi un) nivel scăzut de expunere, este mai mult timp înainte ca această infecţie să se poată stabili."


”Importanţa timpului expus la un virus este relevantă pentru toate bolile infecţioase, de la rujeolă la tuberculoză până la Covid-19”, a spus dr. Kent Sepkowitz, specialist în boli infecţioase la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York.

Bromage spune că o sesiune de shoping realizată în timp scurt are şanse mult mai mici de a expune persoana la o infecţie cu COVID-19.

"Chiar dacă există un virus în acel mediu, sperăm că nu ai avut acest timp necesar pentru a ajunge la acea doză infecţioasă. Cu toate acestea, angajaţii unui magazin sunt în acel mediu", a spus el. „Deci, ceea ce nu te-ar infecta pe mine şi pentru că nu am ajuns la acest număr de doză infecţioasă, are un efect mult mai puternic sau un efect mai mare asupra unui angajat care primeşte acea doză mică toată ziua”, a spus Bromage.

Bromage explică şi câte picături de secreţie şi particule virale poate răspândi o persoană.

Astfel, o tuse răspândeşte 3.000 de picături în aer, un strănut 30.000 de picături iar o respiraţie între 50-5.000 de picături.

Dacă o persoană este infectată, o persoană poate răspândi 200 de milioane de particule virale în aer.

Postarea de pe blogul lui Bromage a fost citită de 15 milioane de oameni până acum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici