Bilanţ negru al deceselor asociate coronavirusului în Italia: Record pentru al doilea val

  • Italia a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de decese asociate coronavirusului, în cel de-al doilea val al pandemiei.
  • Sunt 731 de morţi şi 32.191 de cazuri noi din 208.458 de teste.
725 afișări
Imaginea articolului Bilanţ negru al deceselor asociate coronavirusului în Italia: Record pentru al doilea val

Bilanţ negru al deceselor asociate coronavirusului în Italia: Record pentru al doilea val

În Italia, de la începutul epidemiei cel puţin 1.238.072 de persoane s-au infectat. În ultima zi s-au înregistrat 32.191 cazuri noi.

De asemenea, sunt 731 decese noi asociate coronavirusului.

În ultimele 24 de ore s-au făcut 208.458 de teste, cu 55.795 mai multe faţă de luni.

„Curba este încă în creştere, dar este o creştere liniară”, spune Fabrizio Pregliasco, virolog la Universitatea din Milano şi director medical al spitalului Galeazzi din Milano, citat de Corriere dela Sera.

„Aş spune că ar trebui să ne aşteptăm în continuare la creştere şi, sperăm, să atingem vârful într-o săptămână”, a adăugat acesta.

Numărul deceselor este cel mai mare raportat în al doilea val al pandemiei. În primul val, pe 3 aprilie, se înregistrau 766 decese, iar pe 4 aprilie - 681.

Conform lui Fabrizio Pregliasco, este vorba despre oameni care s-au infectat în urmă cu 15-20 de zile, când curba urca rapid.

Recordul absolut de decese în primul val a fost atins pe 27 martie, când au murit 969 de oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici