Britanicii susţin vaccinul românesc anti COVID-19. Discuţia dintre ambasadorul Andrew Noble şi directorul Oncogen Timişoara

  • Ambasadorul Andrew Noble a avut o discuţie cu directorul Oncogen Virgil Păunescu
  • Oncogen este un centru de cercetare care face studii pentru găsirea unui vaccin anti COVID-19
1734 afișări
Imaginea articolului Britanicii susţin vaccinul românesc anti COVID-19. Discuţia dintre ambasadorul Andrew Noble şi directorul Oncogen Timişoara

Britanicii sus'in vaccinul românesc anti-COVID19. Ambasadorul Noble, discuţie cu directorul Oncogen Timişoara

Clinica Oncogen de la Timişoara este una din instituţiile care fac cercetări pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19. Acest lucru a trezit interesul britanicilor care fac eforturi să găsească un antidot funcţional.

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a avut chiar o convorbire cu directorul clinicii Oncogen, Virgil Păunescu, pentru a-şi manifesta sprijinul.

„Ştim că încercarea de a găsi un vaccin împotriva COVID-19 înseamnă trecerea prin multe provocări, dar ea trebuie să fie un efort de colaborare care să includă guverne, sectorul farmaceutic şi comunitatea ştiinţifică din toată lumea. În acest context, guvernul britanic a oferit 388 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea vaccinului, testelor şi tratamentelor, iar pe 4 mai a găzduit Conferinţa Globală pentru Angajamente împotriva Coronavirusului, la care guvernele lumii s-au angajat să ofere 6,5 miliarde de lire sterline”, a comunicat ambasada.

Ambasadorul britanic ar dori să sprijine Oncogen pentru a găsi resursele necesare cercetărilor sale.

„Pentru România trebuie să fie o mândrie faptul că a început dezvoltarea unui vaccin, această cercetare contribuind la cunoaşterea mai bună a virusului în lumea academică. Finanţarea adecvată a cercetării în domeniul vaccinului şi distribuirea în comunitatea ştiinţifică a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem învinge acest virus”, se mai arată în comunicatul ambasadei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici