Calvarul COVID-19. Povestea lui Connor Reed, unul dintre primii pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus

  • Connor Reed, un englez în vârstă de 25 de ani, se numără printre primele victime ale coronavirusului.
  • Tânărul lucra la o şcoală din China la finalul anului trecut, când a fost infectat cu 2019-nCoV.
  • Iniţial, a crezut că este vorba despre o simplă răceală.
1288 afișări
Imaginea articolului Calvarul COVID-19. Povestea lui Connor Reed, unul dintre primii pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus

Sursa: Profimedia Images

Connor Reed şi-a amintit că, la finalul anului trecut, a observat mici schimbări ale stării sale generale, cu toate că pe atunci nu bănuia despre ce este vorba de fapt. Curând, tânărul a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, devenind astfel primul cetăţean britanic declarat infectat.

În ziua de 25 noiembrie 2019, Reed s-a simţit pentru prima dată cu adevărat rău: „Mi-am spus că e o simplă răceală”, a povestit el pentru Sky News. „Dar tocmai asta este problema cu noul coronavirus, evoluează în etape. Totul a început exact ca o răceală.”

Medicii consideră că răceala s-ar fi putut suprapune cu virusul, fiind vorba de o coincidenţă, dar nu exclud nici varianta potrivit căreia bărbatul simţea deja simptome ale COVID-19.

Reed a continuat să meargă la locul de muncă până când, la începutul lunii decembrie, a fost „lovit” de o gripă extrem de puternică. „Îmi era foarte rău. Tuşeam îngrozitor şi, mai apoi, mi-am pierdut vocea. Unul dintre prietenii mei irlandezi mi-a recomandat să beau whisky amestecat cu miere caldă şi, sincer să fiu, asta chiar m-a ajutat. Desigur, nu afirm că reţeta ar fi un remediu împotriva coronavirusului, dar m-am simţit mai bine."

Începând cu ziua respectivă, Connor a decis că nu se va mai întoarce la muncă o perioadă. Avea febră şi nu voia să transmită boala colegilor săi. Locuitorii Chinei şi ai întregii lumi nu ştiau încă despre virusul care avea să se răspândească în scurt timp pe Glob, infectând mii de oameni şi provocând numeroase decese.

Deşi avea sinusurile inflamate şi acuza dureri musculare intense, pentru Connor partea cea mai neplăcută a bolii nici nu se manifestase încă. Aşteptând să se vindece de „gripă” şi să revină la şcoală, tânărul s-a trezit într-o dimineaţă incapabil să mai respire. „M-am speriat foarte tare, credeam că voi muri.”

Starea sa de sănătate nu s-a îmbunătăţit, aşa că a decis să meargă la spital. Pe 5 decembrie a făcut analize de sânge, radiografii şi teste pentru boli respiratorii. Rezultatele primite în ziua următoare indicau doar pneumonie, diagnostic pe care Reed nu l-a considerat îngrijorător, cu atât mai mult cu cât acesta declară că are un stil de viaţă sănătos.
Câteva săptămâni mai târziu, medicii şi-au dat seama că tânărul suferă de COVID-19, infecţie care devenise deja o problemă atent urmărită în provincia chineză Hubei.

Connor a povestit că, în miez de noapte, a primit o alertă pe telefonul mobil prin care era anunţată intrarea oraşului în carantină. Acesta a reuşit să îşi facă din timp provizii de alimente, lucru pentru care se felicită şi acum.

„Pe măsură ce au apărut cazuri noi şi coronavirusul a început să se răspândească, Guvernul a aplicat sancţiuni tot mai dure şi o carantină din ce în ce mai aspră." Reed a menţionat că apreciază promptitudinea cu care autorităţile s-au ocupat de situaţia de criză, aplaudând măsurile luate pentru gestionarea problemei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici