Carantină în zone restrânse din Spania, unde au fost depistate zeci de cazuri de coronavirus după o înmormântare

Fernando Simón, director al Centrului de Sănătate pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că zone întregi ale unui mic cartier din provincia La Rioja, Spania, au intrat în carantină, măsură pentru prevenirea răspândirii coronavirusului după o înmormântare ţinută în Vitoria, scrie expansion.com.

5394 afișări
Imaginea articolului Carantină în zone restrânse din Spania, unde au fost depistate zeci de cazuri de coronavirus după o înmormântare

Sursa: Profimedia Images

Simón a explicat, într-o conferinţă de presă în care a prezentat situaţia privind COVID-19 în Spania, că acestea sunt „măsuri dificile şi drastice”, însă necesare pentru că este vorba de un risc mare având în vedere că grupul acelor persoane au avut „contact foarte apropiat”.

Oficialul spaniol a adăugat că guvernul regional deja început să pregătească măsurile necesare pentru ca acei oameni să poată începe carantina.

„Măsuri drastice au fost luate în La Rioja, sunt dificile însă au avut curajul să facă ceea ce este necesar”, a spus Simón, care a mai precizat că cele 39 de cazuri raportate până acum în La Rioja indică un risc mai mare de răspândire într-o regiune cu populaţie redusă..

Potrivit ziarului El Pais, înmormântarea care a avut loc în urmă cu două săptămâni în Vitoria a devenit cel mai mare episod de răspândire cu noul coronavirus înregistrat până acum în Spania.

Este vorba despre 39 de persoane care locuiesc în oraşele Haro şi Casalarreina din provincia La Rioja şi cel puţin alte 25 din provincia Alava. În Haro, poliţia a intervenit pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de izolare.

Specialiştii au explicat că este mai uşor ca virusul să fie răspândit la o înmormântare, având în vedere că oamenii care se adună au contact direct unii cu alţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici