Ce a decis speculantul care a cumpărat 17.700 de sticle de dezinfectant ca să le vândă la suprapreţ. A primit sute de ameninţări cu moartea

  • Matt Colvin din statul american Tennessee a vrut să facă o afacere în timp de coronavirus
  • El a cumpărat 17.700 de sticle de dezinfectant ca să le vândă la suprapreţ pe Amazon
  • Site-ul american a blocat toate anunţurile cu produse la suprapreţ
  • Şi în România sunt cazuri de speculă cu maşti protectoare sau alcool medicinal pe site-urile de anunţuri
7051 afișări
Imaginea articolului Ce a decis speculantul care a cumpărat 17.700 de sticle de dezinfectant ca să le vândă la suprapreţ. A primit sute de ameninţări cu moartea

Ce a decis speculantul care a cumpărat 17.700 de sticle de dezinfectant ca să le vândă la suprapreţ. A primit sute de ameninţări cu moartea

Matt Colvin, un barbat american din statul Tennessee, a devenit subiect naţional după ce a cumpărat 17.700 sticle de dezinfectant pentru mâini şi mai multe baxuri de şerveţele umede pe care spera să le vândă la suprapreţ pe Amazon.

Site-ul american a blocat specula cu produse esenţiale în perioada coronavirusului, iar procurorii americani îl investighează pe bărbat pentru mărire nejustificată a preţului.

Duminică, barbatul a decis să doneze o parte din marfa cumpărată unei biserici, care să o distribuie gratuit oamenilor nevoiaşi din statul Tennesse. Cealaltă parte din stocul barbatului a fost preluată de autorităţi şi trimisă într-un alt stat unde sunt lipsuri, Kentucky.

Matt Colvin apucase să vândă 300 de sticle de dezinfectant pe Amazon, până când celebrul site de comerţ i-a şters anunţul şi l-a avertizat în privinţa speculei.

Astfel, bărbatul a rămas cu o rezervă uriaşă de gel dezinfectant, în timp ce restul ţării îl caută cu disperare. Cererea pentru dezinfectant, şerveţele umede sau alcool sanitar este uriaşă în toată lumea din cauza epidemiei Covid-19.

 

Criza coronavirusului l-a dat peste cap. "Habar nu aveam că magazinele o să rămână fără marfă"



Bărbatul spune că face comerţ pe Amazon de 10 ani şi nu avea de unde să ştie ce urma să se întâmple din cauza coronavirusului. El a primit sute de ameninţări cu moartea după ce numele său a fost publicat în presă.

"Cumpăr şi vând produse pe Amazon de 10 ani. Mă ocup doar de produsele la mare căutare, care se tot schimbă. Treaba e că până acum aceste produse se găseau peste tot. Când m-am aprovizionat acum habar nu aveam că magazinele o să râmână fără. Nu a fost niciodată intenţia mea să ascund produse medicale necesare din mâinile oamenilor care au nevoiee. Nu sunt astfel de persoană", e mesajul bărbatului american.

Şi autorităţile române au avertizat comercianţii care vor să facă speculă cu produsele importante în timpul crizei cauzate de coronavirus. Preţul măştilor crescuse şi de 100 de ori pe anumite site-uri de anunţuri.

 

Foto: New York Times

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici