Video Cehia, prima ţară europeană care relaxează restricţiile. Aplicaţia care îi ajută pe cehi să vadă dacă au trecut pe lângă cineva infectat cu coronavirus

  • Cehia, prima ţară din Europa care relaează măsurile de carantină.
  • Magazinele de bricolaj, de vânzări şi reparaţii biciclete au fost redeschise, iar oamenii pot ieşi să facă sport în aer liber, dar doar în grupuri de 2 persoane şi trebuie să respecte distanţarea socială.
  • O aplicaţie îi ajută pe cehi să vadă dacă au trecut pe lângă cineva infectat cu coronavirus.
1778 afișări

Dacă pentru mulţi europeni ieşirea din carantină rămâne un vis îndepărata, cehii sunt primi europeni pentru care măsurile de izolare au fost relaxate.

Oamenii au voie să iasă să facă sport, cu condiţia să păstreze o distnaţă de doi metri faţă de ceilalţi, iar de ieri au fost redeschise magazinele de bricolaj, cele de biciclete, florariile, magazinele de optică au fost redeschise publicului.

De marţi, oamenii vor avea voie să călătorască şi în străinătate pentru urgenţe, dar la revenirea în ţară vor sta în carantină 14 zile. Cehii au la dispoziţie şi o aplicaţie care îi ajută să vadă dacă au trecut pe lângă o persoană cu coronavirus.

Trebuie doar să o instalezi, să îi permiţi să îţi vadă locaţia şi eat e va alerta dacă în cale ţi-a ieşit o persoană bolnavă. Până acum, aproximativ un milion de cehi şi-au instalat serviciul. O astfel de aplicaţie este în discuţie şi la nivel european. Organizaţii din opt state europene, printre care Germania, Franţa sau Italia, au donat bani pentru acest proiect.

 

 

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici