Cercetări la Galaţi: Un pasager care a călătorit în acelaşi avion cu un bolnav de COVID-19 a plecat înapoi în Italia, fără să anunţe

  • Poliţia face cercetări în cazul unui bărbat din Galaţi care nu a respectat regulile izolării acasă, după ce a revenit din Italia.
  • Bărbatul a fost în acelaşi avion cu un bolnav, iar după ce a stat câteva zile acasă s-a întors în Italia, fără să anunţe.
6871 afișări
Imaginea articolului Cercetări la Galaţi: Un pasager care a călătorit în acelaşi avion cu un bolnav de COVID-19 a plecat înapoi în Italia, fără să anunţe

Sursa: Profimedia Images

Poliţiştii ar putea deschide dosar penal în cazul bărbatului din Galaţi, care nu a respectat izolarea, după ce a călătorit în acelaşi avion cu un bolnav, apoi s-a întors în Italia.

În paralel, autorităţile îi caută pe gălăţenii care au călătorit cu microbuzul în care s-a aflat bărbatul de 72 de ani din Galaţi, confirmat cu noul virus.

Până în prezent au fost identificate şi izolate doar patru persoane şi şoferul din cei 17 oameni aflaţi în microbuz.

„Am început să identificăm persoanele, Inspectoratul Judeţean de Poliţie face cercetări. De asemenea, ne-au fost comunicate date de la societatea de transport despre persoanele care au folosit cupoane de pensii pentru transport (...) nu am reuşit să-i identificăm pe toţi cei care au intrat în contact cu persoana infectată”, a declarat prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu.

Gălăţeanul care nu a respectat regulile izolării la domiciliu ar putea fi cercetat penal după ce va fi găsit de poliţişti.

„Un cetăţean din Galaţi care nu a respectat condiţiile de izolare la domiciliu. Din datele noastre se află în Italia. Dacă vor fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de zădărnicire de combatere a bolilor, împreună cu Parchetul vom întocmi un dosar penal pe numele cetăţeanului în cauză. Au fost făcute verificări la domiciliu, a fost contactat de cei de la DSP în trei rânduri, apoi nu a mai răspuns”, a anunţat şeful IPJ Galaţi, Cornel Mototolea.

În judeţul Galaţi, 673 de persoane sunt izolate la domiciliu. Deoarece este foarte greu de verificat un număr mare de oameni, voluntarii unei organizaţii vor organiza un centru de permanenţă.

Începând de luni, ei vor contacta zilnic persoanele în izolare şi îi vor întreba despre starea de sănătate şi despre nevoile lor. Toate problemele vor fi comunicate către Prefectură şi DSP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid 19,
italia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici