Cercetător român din SUA: o mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile

  • Un cercetător român stabilit în SUA critică măsurile luate de Ministerul Sănătăţii din România.
  • O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile, testele gratuite nu sunt decât un vector de transfer al banilor de la buget în nişte buzunare încăpătoare, susţine specialistul.
2221 afișări
Imaginea articolului Cercetător român din SUA: o mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile

Sursa foto: Mediafax Foto

Afirmaţiile aparţin profesorului de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei.

„Masca nu trebuie să fie perfectă pentru ca să rupă lanţul de iubire între SARS-CoV-2 şi gazda lui geto-dacică. Vreau să reiterez că nu sunt un taliban al măştii. Cred, şi am repetat chestia asta ad nauseam, că este excesiv să ceri oamenilor să poarte masca în toate spaţiile deschise. În aer liber, transmisibilitatea SARS-CoV-2 este de 17-19 ori mai redusă decât în încăperi (încă nu ştim datele legate de Omicron).... O mască purtată corect este o acţiune net, dar net mai eficientă decât 286,500 de testări inutile”, a explicat cercetătorul român pe Facebook.

Cristian Apetrei critică măsurile luate de Ministerul Sănătăţii. El crede că în locul măsurilor draconice pe care nu le respectă nimeni, ar trebui să fie implementate reguli eficiente care să fie impuse la locul de muncă, în cluburi, la şcoală, la mall şi la biserică.

„Ministerul Sănătăţii, în loc să facă focuri de artificii cu teste inutile gratuite suportate cu o generozitate debilă de la buget, mai bine ar lua măsuri să furnizeze măşti gratuite, în special pentru mediile la risc. Ar fi mult mai simplu şi mai ieftin pentru bugetul statului să furnizeze măşti gratuite copiilor în şcoli-locul cel mai vulnerabil în acest moment. Sau la biserică. Sau la spital. Altfel, testele gratuite nu sunt decât un vector de transfer al banilor de la buget în nişte buzunare încăpătoare”, a precizat Cristian Apetrei.

Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, să înfiinţeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii simptomatici la mai multe spitale din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. De asemenea, testări se fac în şcoli şi în cabinetele medicilor de familie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici